2011

 


 


 

30.12. 2011 se v naší hale konal tradiční turnaj ve čtyřhrách veteránů, kterého se letos zúčastnilo 20 hráčů. Celkovými vítězi se stala dvojice Petr Kašpar - Hana Jarošová. Turnaj byl zakončen vyhlášením výsledků a přátelským posezením. Tento turnaj před koncem roku je určitě hezká tradice. Další fotografie ZDE.


 

27.-28.12. 2011 se v Litomyšli konal turnaj starších žáků, kterého se zúčastnil náš hráč Martin Blažek, který ve dvouhře obsadil 2.místo když ve finále podlehl Mazáčovi z TK Náchod. Ve čtyřhře Martin právě s Mazáčem zvítězili. Gratulujeme! Výsledky ZDE.

26.-27.12. 2011 se uskutečnil v Hradci Králové turnaj mladších žáků, kterého se zúčastnil náš hráč Lukáš Nekvinda. Ve dvouhře skončil  ve čtvrtfinále, když ho porazil pozdější finalista Jansa (TC Dvůr Králové). Ve čtyřhře však Lukáš se svým spluhráčem Hájkem (TJ Tesla Pardubice) zvítězili. Gratulujeme! Výsledky ZDE.


 

17.-18.12. 2011 jsme byli pořadateli turnaje mladších žáků, kterého se zúčastnilo 14 chlapců. Vítězem ve dvouhře se stal Jiří Unzeitig z TK Choceň, který ve finále zvítězil nad Lukášem Peterkou také z TK Choceň 6/3,6/1. Vítězem čtyřhry se stala Dvojice Vacek, Vyroubal (TCV Pardubice, TK Přerov), Kteří ve finále zvítězili nad Unzeitigem s Peterkou 3/6,6/2,1/0(6). Z domácích hráčů se zúčastnili Jaroslav Jireček a Jan Řehák. Jarda prohrál v 2.kole, Honza při svém prvním turnaji v této kategorii již v kole prvním. Kompletní výsledky ZDE.


 

10.-11.12. 2011 jsme uspořádali turnaj starších žáků, kterého se však zúčastnilo pouze 9 chlapců. Vítězem se stal Adam Cihlář z TK Ústí nad Orlicí, který ve finále zvítězil nad Jiřím Pražákem z Tenis-centrum Hradec Králové 6/4,6/3. Gratulujeme! Již druhou sezónu se Adam připravuje v našem klubu a ještě letos k nám přestoupí. Turnaje se zúčastnil i domácí Martin Blažek, kterému se po nucené zdravotní přestávce utkání vůbec nepovedlo a nečekaně prohrál již v úvodním kole. Soutěž ve čtyřhře se vůbec nesehrála. Výsledky ZDE.

    Vítězkou turnaje mladších žákyň v Hradci Králové se stala naše hráčka Adriana Kovářová, která se letos v hale zúčastnila dvou turnajů a v obou zvítězila. Gratulujeme! Turnaje se zúčastnila i další naše nadějná hráčka Marta Svatošová, ale stejně jako na minulém turnaji u nás, po hladkém vítězství v prvním kole ji vyřadila v kole druhém právě Adriana. Ve čtyřhře společně obě děvčata obsadila 3.místo, když prohrála jen těsně s pozdějšíma vítězkama. Kompletní výsledky ZDE.

    Turnaje mladších žáků se ve Vysokém Mýtě zúčastnil náš hráč Lukáš Nekvinda, který ve dvouhře obsadil 3.místo a ve čtyřhře spolu s Macurou (Tenis-centrum Hradec Králové) zvítězili. Gratulujeme! Dalším naším hráčem na turnaji byl Jan Glatt, který v této kategorii začíná a teprve sbírá zkušenosti. Honza nezklamal a po vítězství v prvním kole prohrál ve čtvrtfinále. Kompletní výsledky ZDE.


 

3.-4.12. 2011 byl náš klub pořadatelem turnaje mladších žákyň, kterého se zúčastnilo 18 děvčat. K naší radosti se celkovou vítězkou stala domácí hráčka Adriana Kovářová, když ve finále zvítězila nad Eliškou Pečenkovou z DTK Skuteč 6/4,6/3. Adrianě gratulujeme! Ve čtyřhře zvítězil pár Lebišová-Andrlová (Sokol Letovice, TO TJ Tesla Pardubice). Z našich hráček se turnaje zúčastnila ještě Marta Svatošová, která po vítězství v prvním kole bohužel narazila na Adrianu a prohrála 3/6, 3/6. Spolu obsadily ve čtyřhře 3. místo. Obě hráčky patří k našim velkým nadějím do budoucna. Kompletní výsledky z turnaje ZDE.

       2.Pečenková, 1.Kovářová, 3.Vyrobalová, Pluhařová s ředitelem turnaje J. Petrážem                           2. Pečenková-Bezdíčková, 1. Lebišová-Andrlová

I další naši hráči se zúčastnili turnajů ve svých kategoriích. Mladší žák Lukáš Nekvinda obsadil 3.místo ve dvouhře na turnaji v Litomyšli (výsledky ZDE). Starší žák Adam Cihlář (přestupuje k nám z TK Ústí nad Orlicí) obsadil 3.místo ve dvouhře a 2.místo ve čtyřhře na turnaji ve Vysokém Mýtě (výsledky ZDE). Alan Brusenbauch se zúčastnil oblastních přeborů mužů v Žamberku. Ve dvouhře obsadil 3.místo a ve čtyřhře zvítězil společně s Petrem Makrlíkem z TCV Pardubice (výsledky ZDE). Všem našim hráčům gratulujeme.


 

29.11. 2011 byla zahájena rekonstrukce šaten. V rámci této rekonstrukce budou provedeny drobné stavební úpravy ve třech šatnách a chodbě, výměna oken, opravy omítek , položení dlažby a část rozvodů ústředního topení včetně osazení radiátorů. Stavební úpravy by měly trvat přibližně dva měsíce. Všem členům a hostům klubu se omlouváme za komplikace způsobené plánovanou rekonstrukcí a děkujeme za pochopení. Průběh prací můžete sledovat ZDE.


 

19.-21.11. 2011 uspořádal náš klub první turnaj v letošní halové sezóně. Turnaje mužů se zúčastnilo 20 mužů. Vítězem ve dvouhře se stal Petr Makrlík z TCV Pardubice, který ve finále zvítězil nad domácím Alanem Brusenbauchem 2/6, 7/5, 6/1. Ve čtyřhře zvítězila dvojice Brusenbauch-Staněk (TK Česká Třebová, ASK Blansko) nad párem Makrlík-Louda (oba TCV Pardubice) 6/4, 6/2. Kompletní výsledky ZDE.


 

17.10. 2011 byl zahájen provoz přetlakové haly. V letošním roce, kdy jsme halu stavěli v sobotu 8.10. již po dvanácté jsme měli značné problémy, neboť se nám při opětovném "nafukování" spálil motor. Hala zůstala ležet, až do pondělí na zemi a díky trvalému dešti jsme měli na kurtech místo haly bazén. Měli jsme velké obavy jestli se hala pod tíhou vody vůbec zvedne. Jelikož nový motor (ten správný) nám servisní firma přivezla až v pondělí večer, začali jsme halu "nafukovat" až kolem jednadvacáté hodiny. Díky třem "statečným" (L.Beran, M.Řehák a J.Rybka) se halu podařilo kolem půlnoci "nafouknout". Veškeré ostatní práce včetně pověšení světel byly dokončeny v úterý odpoledne. Všem, kteří se montáže haly zúčastnili patří velké díky a snad přijdou pomoci i příště. Speciální poděkování závěrem  pro Marcela Řeháka a Láďu Berana za jejich obětavost.


 

22.8. 2011 byla zahájena dlouho plánovaná a nezbytně nutná rekonstrukce ploché části střechy provozní budovy našeho klubu. I když na první pohled původní střecha nevypadá vůbec špatně, tak v této části stavby již řadu let na několika místech zatékalo z důvodu špatného provedení a napojení izolace na oplechování. Tušili jsme, že dlouholetým zatékáním asi začala na některých místech hnít dřevěná konstrukce a mohlo by dojít, po zatížení mokrým sněhem, dokonce k protržení pláště. Bohužel nikdy se nenašly finanční prostředky na generální opravu střechy, takže se pouze "plátovalo". Po osamostatnění klubu a odkoupení budovy od Tělovýchovné jednoty jsme věděli, že tato střecha je úkol číslo 1. Bylo zadáno vypracování studie na opravu střechy a  rozpočet akce, který byl stanoven na téměř 300.000,-Kč. Na rok 2010 jsme podali žádost o dotaci na Pardubický kraj, Město Česká Třebová i Orlické sportovní sdružení, ale nikde jsme neuspěli. Nenechali jsme se odradit a všechny žádosti podali i na rok 2011. Od Pardubického kraje jsme obdrželi 100.000,-Kč, od Města Česká Třebová také 100.000,-Kč. Zbývajících 100.000,- dofinancujeme z vlastních prostředků, které jsme získali především z reklamní činnosti klubu. Všem zmíněným subjektům patří velké díky za pomoc TK Česká Třebová.
Rekonstrukci střechy provádí firma STAVEKO. Dřevěná konstrukce bude nahrazena  betonovou deskou, bude provedeno zateplení, nové oplechování a položena kvalitní izolace.
V jakém havarijním stavu střecha byla a průběh celé rekonstrukce můžete sledovat na fotografiích ZDE. Celá rekonstrukce byla dokončena k 30.9. 2011


 

10.-17.9. 2011 v tomto termínu se naši členové Hana Brusenbauchová, Ladislav Beran a Jaroslav Rybka zúčastnili turnaje v Poreči (Chorvatsko). Tento turnaj již šestnáctým rokem uspořádala cestovní kancelář CK Zemek. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 158 tenistů z Česka, Slovenska a Chorvatska. Turnaj se hrál po celý týden za krásného počasí v příjemném prostředí hotelového rezortu Plava laguna. Podrobnosti o turnaji najdete v propozicích pořadatele ZDE. Naši tenisté se v turnaji určitě neztratili. Hana Brusenbauchová zvítězila ve dvouhře v kategorii 55+ a spolu se svou spoluhráčkou Hanou Jarošovou z Brna i ve čtyřhře. Jaroslav Rybka zvítězil ve dvouhře v kategorii 45-49.let a spolu se svým spoluhráčem Tomášem Paukertem z Ústí nad Orlicí obsadili ve čtyřhře v kategorii do 50.let 2.místo. Více fotografií z turnaje (L.Beran) si můžete prohlédnout ZDE.

Poreč-Plava laguna, místo konání       Slavnostní zahájení turnaje     H.Brusenbauchová         L.Beran                 J.Rybka


 

10.-12.9. 2011 byl náš klub pořadatelem turnaje mladšího žactva, kterého se zúčastnilo 19 chlapců a 18 děvčat. V kategorii chlapců ve dvouhře zvítězil Jiří Unzeitig z TK Choceň, který ve finále zvítězil nad domácím hráčem Lukášem Nekvindou. Ve čtyřhře zvítězila dvojice Lukáš Nekvinda-Bořivoj Hájek (LTC Pardubice). Lukášovi gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.
V kategorii děvčat zvítězila Lucie Hromková z TK Natali, která ve finále zvítězila nad Nelou Kozákovou z TK DEZA Valašské Meziříčí. Ve čtyřhře zvítězila dvojice Natálie Chatrná (Sokol Letovice)-Nela Kozáková. Kompletní výsledky ZDE.

    1. J.Unzeitig, 2. L.Nekvinda       1. L.Hromková, 2. N.Kozáková       čtyřhra: 1. B.Hájek-L.Nekvinda        finalistky čtyřhry děvčat


 

3.-5.9. 2011 se naše hráčka Nikola Franková zúčastnila dobře obsazeného turnaje dorostenek kategorie "B" v Praze. Po velmi dobrém výkonu se Nikola probojovala až do finále, kde podlehla první nasazené  a o tři roky starší hráčce Kláře Šupejové (BH 35) z TC VŠ Praha 4:6,7:5,2:6. K výbornému výsledku gratulujeme!!! Výsledky z turnaje ZDE.

3.-4.9. 2011 se náš hráč Lukáš Nekvinda zúčastnil turnaje mladších žáků ve Vysokém Mýtě. Ve čtyřhře, se svým spoluhráčem Alešem Karlíkem (LTC Vysoké Mýto) zvítězili. Gratulujeme! Výsledky z turnaje ZDE.

3.-4.9. 2011 jsme byli pořadateli turnaje dorostenců, kterého se zúčastnilo 13 hráčů. Vítězem dvouhry se stal Jiří Mansfeld z TK Holice, který ve finále zvítězil nad Petrem Langrem z LTC Pardubice. Vítězem čtyřhry se stali oba výše jmenovaní, když ve finále porazili domácí hráče Tomáše Marešku a Jakuba Řeháka. Kompletní výsledky ZDE. Více fotografií ZDE.

  L.Beran (ředitel turnaje) s finalisty           3-4. K.Hübner               3.-4. L.Hustý          1.Langr-Mansfeld, 2.Mareška-Řehák
 
3.9. 2011 naši babytenisté sehráli semifinálové utkání  soutěže družstev s týmem TK Pernštýn Pardubice, do kterého postoupili jako vítězové skupiny a dále po čtvrtfinalovém vítězství nad DTK Skuteč. Naši hráči prohráli 1:5, ale i přesto jim patří poděkování za vzornou reprezentaci klubu, protože se ze 45 družstev východočeské oblasti (Pardubický + Královehradecký kraj) probojovali mezi osm nejlepších. Gratulujeme! Výsledek semifinalového utkání ZDE. Až na Honzíka Řeháka, který byl naším nejlepším hráčem a Šárku Doležalovou, všichni ostatní budou tuto soutěž hrát ještě příští rok, takže mají velkou šanci na ještě lepší umístění. Hráči, kteří nás v letošním roce v babytenise reprezentovali najdete ZDE.

Čtvrtfinalové utkání s DTK Skuteč        Ukončení sezóny s dortem                   Dort od rodičů


 

28.8. 2011 byl náš klub pořadatelem turnaje babytenisu, kterého se zúčastnilo 27 dětí. Vítězem se stal Filip Hudetz z TO SK Žamberk, který ve finále porazil Dominika Horálka z TK Ústí nad Orlicí. Třetí místo obsadil Vojtěch Veigert z TK Pernštýn Pardubice. Nejlepší z domácích hráčů Jan Řehák skončil na pátém místě. Kompletní výsledky z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.

    Účastníci turnaje                                       1.Hudetz,2.Horálek,3.Veigert,4.Paštiková,5.Řehák    Útěcha:1.Dušková,2.Typl,3.Blažková

27.-28.8. 2011 se náš hráč Martin Blažek zúčastnil turnaje starších žáků v Zábřehu na Moravě. Ve dvouhře se probojoval do semifinále a ve čtyřhře se svým spoluhráčem Tomášem Páralem (TO Witzenmann Opava) zvítězil. Gratulujeme! Výsledky z turnaje ZDE.
Další náš hráč Lukáš Nekvinda se zúčastnil turnaje mladších žáků v Hradci Králové, kde ve čtyřhře zvítězil se svým spoluhráčem Bořivojem Hájkem (LTC Pardubice). Gratulujeme! Výsledky z turnaje ZDE.

27/28.8. 2011 v sobotu v pozdních večerních hodinách nás, v době rekonstrukce střechy,  zaskočil přívalový déšť, který v šatnách způsobil malou potopu. Foto ZDE.

27.8. 2011 se na našich kurtech konal turnaj čtyřher neregistrovaných hráčů, tradiční TECHCENTRUM CUP, kterého se zúčastnilo 22 dvojic. Vítězem turnaje se stala dvojice Střílek-Hrdina z Vysokého Mýta, která zvítězila ve finále nad párem Lustyk-Šafář z České Třebové. Na třetím místě se umístili Sýkora-Řehák také z České Třebové.  Poděkování patří ředitelům turnaje Tomáši Herníkovi a Pavlu Sýkorovi, kteří se již řadu let starají o hladký průběh turnaje a hlavně Karlu Beranovi, jednateli společnosti TECHCENTRUM s.r.o. za podporu tohoto populárního turnaje. Fotografie z turnaje (L.Beran,K.Beran) si můžete prohlédnout ZDE.

                       Účastníci turnaje                   Tomáš Herník, medailisté, Karel Beran          Střílek-Hrdina, Lustyk-Šafář, Řehá-Sýkora


 

20.-22.8. 2011 se naše hráčka Nikola Franková zúčastnila turnaje dorostenek kategorie B v Poděbradech. Z 46 hráček se Nikola ve dvouhře probojovala až do semifinále. Gratulujeme! Výsledky z turnaje ZDE.

20.-21.8. 2011 se zúčastnila turnaje mladších žákyň v Poličce Adriana Kovářová. Naše hráčka se v početném poli 30 děvčat probojovala ve dvouhře až do finále a potvrdila svou velmi dobrou výkonnost. Gratulujeme! Výsledky z turnaje najdete ZDE.

20.-21.8. 2011 jsme byli pořadateli turnaje staršího žactva, kterého se zúčastnilo 12 chlapců a 9 děvčat. Vítězem dvouhry chlapců se stal Jan Hrubý z TK Pernštýn Pardubice, který v semifinále vyřadil domácího Martina Blažka. Na druhém místě skončil (téměř domácí) Adam Cihlář z TK Ústí nad Orlicí, který v druhém semifinále porazil dalšího domácího hráče Patrika Šotolu. Ve čtyřhře chlapců zvítězil domácí pár Patrik Šotola-Martin Blažek. Výsledky chlapců ZDE.
Vítězkou dvouhry děvčat se stala Klára Sokolová z TO SK Žamberk, která ve finále porazila Adélu Josefovou z TENIS-CENTRUM Hradec Králové. Ve čtyřhře zvítězil pár Klára Sokolová a domácí Aneta Čejková. Výsledky děvčat ZDE.

Tyto a ostatní fotografie z vyhlášení nejlepších najdete také ZDE.


 

12.-14.8. 2011 se naši veteráni Hana Brusenbauchová a Ladislav Beran zúčastnili tradičního turnaje čtyřher seniorů "Memoriál Zdenka Šilera" v Kroměříži. Hana se svou spoluhráčkou Hanou Jarošovou (odchovanec třebovského tenisu) obsadily v kategorii 45+ druhé místo. Láďa Beran se svým spoluhráčem Radkem Jarošem obsadili v kategorii 60+ třetí místo. Gratulujeme ! Více fotografií z turnaje ZDE.

 Slavnostní zahájení                     H.Brusenbauchová-H.Jarošová       R.Jaroš-L.Beran

13.-14.8. 2011 byl náš klub pořadatelem turnaje mladšího žactva, kterého se zúčastnilo 20 chlapců a 18 děvčat. Z našich hráčů se zúčastnili: Blažek, Hájek, Nekvinda, Jireček, Kovářová a Svatošová. Z chlapců byl nejúspěšnější Martin Blažek, který s přehledem zvítězil jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře se svým spoluhráčem Lukášem Nekvindou. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.
V kategorii děvčat se nejvíce dařilo Adrianě Kovářové, která se probojovala do semifinále jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře s další naší hráčkou Martou Svatošovou. Kompletní výsledky ZDE.

V tomto termínu se zúčastnili turnaje staršího žactva v Pardubicích Aneta Čejková a Adam Cihlář. Oba se ve dvouhře probojovali do semifinále. Výsledky chlapců ZDE. Výsledky děvčat ZDE.


 

6.-7.8. 2011 se konal v Ústí nad Orlicí turnaj starších žáků, kterého se zúčastnil náš hráč Martin Blažek(ještě mladší žák). Martin ve dvouhře prohrál v semifinále s Adamem Cihlářem (TK Ústí nad Orlicí), který u nás trénuje a hraje za náš klub soutěž družstev. Ve čtyřhře Martin se svým spoluhráčem Mazačem (TK Náchod) zvítězili. Gratulujeme. Kompletní výsledky ZDE.


 

30.7.-1.8. 2011 se konal v Litomyšli turnaj mladšího žactva, kterého se zúčastnili naši hráči: Hájek, Nekvinda, Kolář, Jireček, Horáková, Kovářová a Svatošová. V kategorii chlapců dosáhl nejlepšího výsledku Lukáš Nekvinda, který ve dvouhře skončil ve čtvrtfinále, ale ve čtyřhře se svým spoluhráčem Jílkem z Poličky zvítězili. Kompletní výsledky ZDE. V kategorii děvčat dosáhla nejlepšího výsledku Adriana Kovářová, která se probojovala ve dvouhře až do finále, když v semifinále porazila další naši hráčku Martu Svatošovou. Kompletní výsledky ZDE.


 

28.-30.7. 2011 byl náš klub pořadatelem celostátního turnaje  mladších žáků (kategorie "B"), kterého se zúčastnilo 45 hráčů. Vítězem dvouhry se stal Ondřej Váša (TK Tenis-centrum Hradec Králové), druhé místo obsadil David Sedlář (TC MJ-Tenis), který ve finále prohrál s Vášou 6/1, 6/4. Utkání se hrálo za velmi těžkých podmínek(déšť, těžké míče). Na třetím místě společně skončili Lukáš Kuthan (LTC Pardubice) a náš hráč Martin Blažek, který v semifinále podlehl pozdějšímu vítězi Vášovi 3/6, 1/6. Martinovi ke třetímu místu gratulujeme, ale zároveň dodáváme, že pokud chce takovéto turnaje i vyhrávat musí k velmi dobré technice úderů a talentu, což určitě má, přidat i lepší koncentraci a taktické vedení zápasu. Ve čtyřhře se vítězi stali Ondřej Váša a Lukáš Kuthan, kteří ve finále porazili pár Martin Blažek a Martin Šimeček (TK Precolor Plus Přerov) 6/4, 4/6, 1/0(9). Toto utkání se hrálo díky drobnému, ale vytrvalému dešti v podmínkách na hranici (asi i za) regulérnosti.  Z dalších domácích hráčů se turnaje zúčastnili Lukáš Nekvinda, Tomáš Hájek a Daniel Kolář. Jak se jim v turnaji dařilo a na všechny ostatní výsledky se můžete podívat ZDE.

  1. Váša, 2. Sedlář, 3. Kuthan, Blažek       1. Kuthan-Váša, 2. Blažek-Šimeček        3. D.Pátý-Sedláček, Kutač-Kunitsyn

Všechny fotografie (autor Ladislav Beran) z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.


 

23.-24.7. 2011 
V sobotu po celý den a v neděli dopoledne se na našich kurtech konal celostátní turnaj Českých drah, kterého se zúčastnilo 46 hráčů a hráček. Hrálo se v několika věkových kategoriích pod vedením zkušeného rozhodčího a dlouholetého organizátora těchto turnajů ing.Josefa Kotašky. Jsme moc rádi, že pravidelně patříme mezi pořadatele tohoto turnaje a snad i samotným organizátorům a hráčům se u nás líbí. Fotografie z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.

V neděli 24.7., současně s finalovými zápasy turnaje ČD, jsme byli pořadateli turnaje v babytenisu, kterého se zúčastnilo 17 dětí. Vítězem se stal Filip Hudetz z TO SK Žamberk, 2.místo obsadila Valentýna Paštiková z Milo Olomouc, na 3. místě se umístil Dominik Horálek z TK Ústí nad Orlicí a Kryštov Maňour z TO SK Žamberk. Kompletní výsledky ZDE.

      Všichni účastníci turnaje                       Hlavní soutěž                               Útěcha

Naši mladší žáci se zúčastnili turnaje v Ústí nad Orlicí. Ve dvouhře obsadila Adriana Kovářová 2.místo a Marta Svatošová 3.místo. Ve čtyřhře spolu obsadily 3.místo, když jen těsně prohrály v semifinále s vítězkami turnaje. Nikol Horáková prohrála ve dvouhře i čtyřhře v úvodním kole. Kompletní výsledky ZDE.
Mezi chlapci náš klub zastupoval Jaroslav Jireček, který prohrál ve dvouhře i čtyřhře v 2.kole. Kompletní výsledky ZDE.

Lukáš Nekvinda obsadil 3.místo ve dvouhře na turnaji mladších žáků v Hradci Králové. Výsledky ZDE.

Alan Brusenbauch zvítězil ve čtyřhře spolu se svým spoluhráčem Stanislavem Nebojsou na turnaji mužů v Pardubicích. Gratulujeme! Ve dvouhře se mu již tolik nedařilo a prohrál ve čtvrtfinále. Na tomto tradičním turnaji startoval i odchovanec třebovského tenisu Jakub Lustyk (www.jakublustyk.cz) . Ten turnaj absoloval jako přípravu před turnajem v Rakousku a s přehledem zvítězil. Kompletní výsledky ZDE.


 

19.-21.7. 2011 se naši hráči zúčastnili turnaje mladšího žactva ve Vysokém Mýtě. Lukáš Nekvinda se svým spoluhráčem Karlíkem zvítězili ve čtyřhře. Kompletní výsledky ZDE.
Marta Svatošová obsadila 3.místo ve dvouhře a spolu s Nikol Horákovou obsadily 3.místo ve čtyřhře. Kompletní výsledky ZDE.


 

16.-17.7. 2011 jsme byli pořadateli turnaje dorostenců, kterého se zúčastnilo 16 hráčů. Vítězem dvouhry se stal Luboš Šilar z TK Ústí nad Orlicí. Ve čtyřhře zvítězil pár Zářecký-Hübner z TK Ústí nad Orlicí. Kompletní výsledky ZDE.


 

16.-17.7. 2011 se naši hráči Aneta Čejková, Klára Mikysková a Lukáš Nekvinda zúčastnili turnaje staršího žactva v Hlinsku. Aneta s Klárou obsadily ve dvouhře a spolu ve čtyřhře 3. místo. Výsledky ZDE. Lukáš se svým spoluhráčem Danielem Ondráčkem z TC Litomyšl ve čtyřhře 2. místo. Výsledky ZDE.


 

14.-17.7. 2011 se v Ústí nad Orlicí konalo MČR seniorů. Z našeho klubu se zúčastnili Antonín Hübner a Ladislav Beran, kteří soutěžili v kategorii M65 a Hana Brusenbauchová v kategorii W65. A.Hübner i H.Brusenbauchová obsadili shodně 2.místo, i když oba určitě chtěli obhájit loňské prvenství. Na kompletní výsledky z MČR seniorů se můžete podívat ZDE.

               Antonín Hübner                              Hana Brusenbauchová                   Ladislav Beran


 

11.-15.7. 2011 V tomto termínu se v našem areálu, ale také na hřišti ZŠ Ústecká, hřišti Gymnázia a v plaveckém bazénu, konal tradiční tréninkový kemp, kterého se zúčastnilo 30 dětí z TK Česká Třebová. Pod vedením 10 trenérů a instruktorů se děti věnovaly především tenisové přípravě, ale součástí byl i dvanáctiboj, kdy v průběhu celého týdne účastníci kempu soutěžili v atletických a silových disciplínách. Zpestřením byla určitě návštěva plaveckého bazénu. Ve čtvrtek se konal tradiční táborák s opékáním párků, kterého se zúčastnila i většina rodičů. Při této příležitosti byli vyhodnoceni nejlepší v jednotlivých kategoriích dvanáctiboje. V pátek se konal závěrečný tenisový turnaj ve čtyřech věkových kategoriích. Nejlepší hráči turnaje byli vyhodnoceni a odměněni při závěrečném nástupu. Tréninkový kemp se určitě vydařil a snad splnil očeávání samotných účastníků. Poděkování patří hlavně celému týmu trenérů a instruktorů a také panu Josefu Jandovi-Hotel BRAVO, který pro nás po celý týden zajišťoval obědy.
Fotografie z průběhu celého týdne si můžete prohlédnout ZDE.


 

9.-11.7. 2011 náš klub uspořádal turnaj mužů, kterého se zúčastnilo 30 hráčů. Celkovým vítězem se stal Jiří Hipský z TK Ústí nad Orlicí, který ve finále porazil Jana Zezulu z ASK Blansko 4/6, 7/5, 7/6(5). Ve čtyřhře zvítězili Jiří Hipský-Jiří Konývka (TK Ústí nad Orlicí), kteří ve finále porazili pár David Bolek-Petr Klein (ŽLTC Brno-VSK VŠB Ostrava) 6:2, 4:1 scr. Turnaje se zúčastnilo i devět domácích hráčů. Jak se jim dařilo a kompletní výsledky ZDE.

        2.místo - Jan Zezula, 1.místo - Jiří Hipský             1. J.Konývka-J.Hipský,     2. D.Bolek-P.Klein

Na další fotografie, které pořídil účastník turnaje Jiří Konývka, se můžete podívat ZDE.


 

9.7. 2011 se konal v Üstí nad Orlicí turnaj v babytenisu, kterého se zúčastnili i naši hráči Jan Řehák a Jáchym Typl. Celkovým vítězem turnaje se stal Jan Řehák, který v semifinále porazil Dominika Horálka (TK Ústí nad Orlicí) 4:0 a ve finále Jana Glatta (TK Ústí nad Orlicí) 6:3. Oběma hráčům tak oplatil porážku z turnaje v České Třebové. Gratulujeme! Jáchym Typl zvítězil v soutěži útěchy.


 

5.-6.7. 2011  Naše hráčka Adriana Kovářová zvítězila ve dvouhře na turnaji mladších žákyň, který pořádal TK Tenis -centrum Hradec Králové. Gratulujeme ! Výsledky ZDE.


 

4.-8.7. 2011 V tomto termínu se koná v Ústí nad Orlicí Mistrovství české republiky mužů a žen, tradiční RIETER CUP. Jediný z našeho klubu, který se kvalifikoval byl Alan Brusenbauch. Bohužel prohrál ve dvouhře i ve čtyřhře hned v úvodním kole. Kompletní výsledky a vše ostatní z RIETER CUPU 2011 najdete ZDE.


 

2.-3.7. 2011 se zúčastnil turnaje starších žáků ve Svitavách Martin Blažek, který ve dvouhře zvítězil a ve čtyřhře se svým spoluhráčem Jílkem z Poličky obsadil 2. místo. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.

2.7. 2011 náš klub uspořádal turnaj v babytenisu, kterého se zúčastnilo 19 chlapců a děvčat. Děti nejprve hrály ve čtyřech skupinách, z kterých nejlepší dva hráči z každé skupiny postoupili do hlavní soutěže, ostatní se utkali v soutěži útěchy. Obě soutěže se hrály už vyřazovacím způsobem. Celkovým vítězem se stal Dominik Horálek z TK Ústí nad Orlicí, druhé místo obsadil Jan Glatt z TK Ústí nad Orlicí a na třetím místě skončil náš hráč Jan Řehák. Kompletní výsledky ZDE.

      Všichni účastníci turnaje             1. Horálek, 2.Glatt, 3.Řehák              5.Žáček, 6.Kárník, 7.Fric          útěcha: 1.Blažková, 2.Typl, 3.Janůj


 

28.-29.6. 2011 se Martin Blažek zúčastnil v Mostu Mistrovství české republiky mladšího žactva.  Jak se mu dařilo se můžete podívat ZDE.

22.-25.6. 2011 se Martin Blažek zúčastnil letní olympiády dětí a mládeže v Prostějově, kam byl nominován za Pardubický kraj. Jak se mu dařilo se můžete podívat ZDE.


 

25.-26.6. 2011 Víkendové výsledky soutěží družstev - 7.kolo (poslední)
Dospělí A doma s TK SB Světlá nad Sázavou 5:4, Dospělí B venku s TK Letohrad 3:6, Senioři venku s Slovan Moravská Třebová 5:4, Dorost A venku s TK SB Světlá nad Sázavou 7:2, Dorost B doma s TJ Jiskra Havlíčkův Brod 4:5, St.žactvo A venku s TK Tenis centrum Hradec Králové 2:7, St.žactvo B doma s TK Ledeč nad Sázavou 2:7, Ml.žactvo A doma s TC Profistav Litomyšl 8:1, Ml.žactvo B doma s LTC Vysoké Mýto 8:1, Baby A  po celkovém vítězství ve své skupině G se ukalo ve čtvrtfinalovém utkání doma s druhým ze skupiny H  DTK Skuteč a vítězstvím 4:2 (výsledky ZDE) postoupilo do semifinále. Naši hráči se utkají začátkem září v boji o finalový turnaj nejlepších čtyřech družstev východočeského kraje s TO TJ Tesla Pardubice. Fotografie z utkání babytenisu si můžete prohlédnout ZDE.

Skončila soutěž družstev. Jak se jednotlivým družstvům dařilo a jejich konečné umístění si můžete prohlédnout, když kliknete na konkrétní družstvo. Vyzdvihnout je však třeba družstvo staršího žactva, které si zajistilo účast v nejvšší soutěži KADET SYNOT TIP TOUR i v příštím roce a družstvo dorostu, které do nejvyšší soutěže JUNIOR SYNOT TIP TOUR postoupilo. Škoda jen, že nepostoupilo do nejvyšší soutěže ještě družstvo mladšího žactva, které prohrálo rozhodující zápas s TC Chrudim 4:5.

Vedení TK Česká Třebová děkuje hráčům všech družstev za reprezentaci klubu, vedoucím družstev a všem rodičům, kteří pomáhali se zajištěním dopravy na utkání za jejich obětavost a čas.


   Baby-čtvrtfinále s DTK Skuteč              Starší žactvo A - SYNOT TIP TOUR 2012 - Dorost A


 

18.-19.6. 2011 Víkendové výsledky soutěží družstev - 6.kolo
Dospělí A venku s LTC Vysoké Mýto 2:7, Dospělí B doma s TO SK Žamberk B 2:7, Senioři venku s TK Pernštýn Pardubice B 5:4, Dorost A venku s TC Chrudim 7:2, Dorost B doma s TK Letohrad 7:2, St.žactvo A doma s TC Profistav Litomyšl 6:3, St.žactvo B venku s Energetik Chvaletice 6:3, Ml.žactvo A venku s LTC Pardubice B 8:1, Ml.žactvo B doma s USSPA TC Dolní Dobrouč 3:6, Baby A doma s Slova Moravská Třebová 6:0, Baby B venku s TK Choceň 4:2, Mini venku dvojzápas s TK Ústí nad Orlicí 6:2 a Slovan Moravská Třebová 8:0.
Bilance: 10x vítězství, 3x prohra
Fotografie (L. Beran) z domácích utkání, včetně sportovně-společenského setkání fanklubů fotbalové Slavie Česká Třebová - Brandýs nad Orlicí a tenisového turnaje KORADO, a také z utkání seniorů v Pardubicích si prohlédněte ZDE.


 

11.-13.6. 2011  Tento termín patřil oblastním přeborům v kategoriích dospělých, staršího žactva a babytenisu. Z našich hráčů se přeborů mužů v Trutnově zúčastnil Alan Brusenbauch, který ve dvouhře obsadil 2. místo a ve čtyřhře spolu s Petrem Makrlíkem zvítězil. Gratulujeme! Výsledky ZDE.             Přeborů starších žáků ve Dvoře Králové se zúčastnil Patrik Šotola a Martin Blažek. Výsledky ZDE.
Přeborů starších žákyň v Pardubicích se zúčastnila Aneta Čejková. Výsledky ZDE.
Na těchto přeborech obsadila 3. místo Adéla Wasserbauerová (TK Hlinsko), která u nás hostuje v družstvu starších žáků. Gratulujeme!

V sobotu 11.6. byl náš klub pověřen uspořádáním přeborů východočeské oblasti v babytenisu. Turnaje se zúčastnilo 27 chlapců a 7 děvčat. Vítězem mezi chlapci se stal Dominik Horálek z TK Ústí nad Orlicí, který vefinále zvítězil nad Františkem Horákem z TK Pernštýn Pardubice 6/2. Na 3.místě se společně umístili Štěpán Baum z TC Dvůr Králové a domácí Jan Řehák, který o postup do semifinále porazil asi největšího favorita Filipa Hudetze z TO SK Žamberk. Škoda, že v boji o finále si Honzík nechal "utéct" začátek a prohrával už 0:3. I když poté stav vyrovnal, nakonec prohrál 4/6. K výbornému 3.místu gratulujeme! Z domácích hráčů se přeborů zúčastnili dále Jáchym Typl, Martin Švub a Jakub Částek, kteří nepostoupili ze skupiny,ale v této kategorii budou hrát ještě příští rok, takže hlavně sbírali zkušenosti.
V kategorii děvčat, zvítězila Adéla Faltusová z TO SK Žamberk, na druhém místě se umístila Kateřina Navrátilová z TK Třebechovice a na třetím místě skončila Natálie Jindrová z TO SK Žamberk.
Kompletní výsledky obou kategorií najdete ZDE.


Více fotografií ZDE

 


 

4.-5.6. 2011 Víkendové výsledky soutěží družstev - 5.kolo
Dospělí A doma s TK Ústí nad Orlicí 4:5, Dospělí B volno, Senioři doma s TO TJ Svitavy 4:5 , Dorost A doma s TO TJ Tesla Pardubice 6:3, Dorost B venku s TK Ústí nad Orlicí B 4:5, St.žactvo A venku s TC Dvůr Králové A 5:4, St.žactvo B doma s TCV Pardubice 6:3, Ml.žactvo A doma s TC Chrudim 4:5, Ml.žactvo B venku s TK Ledeč nad Sázavou 3:6, Baby A doma s LTC Vysoké Mýto 4:2, Baby B volno, Mini venku dvojzápas s TK Ústí nad Orlicí 2:6  a LTC Vysoké Mýto 1:7.
Bilance: 4x vítězství, 7x prohra
Fotografie z nedělních domácích utkání si prohlédněre ZDE


 

28.-29.5. 2011  Víkendové výsledky soutěží družstev - 4.kolo
Dospělí A doma s USK Pardubice 8:1, Dospělí B venku s TK Ústí nad Orlicí C 2:7, Senioři venku s TJ Spartak Polička 7:2 , Dorost A venku s TJ Spartak Polička 9:0, Dorost B volno, St.žactvo A venku s LTC Pardubice 2:7, St.žactvo B doma s TO TJ Svitavy 8:1, Ml.žactvo A doma s TJ Spartak Polička 7:2, Ml.žactvo B doma s TO TJ Svitavy 1:8, Baby A venku s TO SK Žamberk B 2:4, Baby B doma s TO SK Žamberk A 0:6, Mini venku dvojzápas s Slovan Mor. Třebová 4:4(148/161)  a TK Choceň 4:4(144/151). Bilance: 5x vítězství, 7x prohra


 

21.-23.5. 2011 byl termín oblastních přeborů v kategorii mladšího žactva a dorostu. Z našich hráčů se zúčastnili Adriana Kovářová, Martin Blažek, Lukáš Nekvinda a Nikola Franková. Jak se našim hráčům dařilo zjistíte, když kliknete na jejich jméno. Největšího úspěchu však dosáhl Martin Blažek, který ve dvouhře obsadil 2. místo a ve čtyřhře spolu se svým spoluhráčem  Ondřejem Vášou zvítězili. GRATULUJEME !!!
Martin se výsledkem ve dvouhře nominoval na Mistrovství republiky v Mostu ve dnech 28.6.-3.7. 2011


 

VŠEM TENISTŮM Z ČESKÉ TŘEBOVÉ I OKOLÍ OZNAMUJEME SMUTNOU ZPRÁVU, ŽE DNE 18. KVĚTNA 2011 ZEMŘEL PO DLOUHÉ TĚŽKÉ NEMOCI VE VĚKU 64 LET NÁŠ KAMARÁD A DLOUHOLETÝ ČESKOTŘEBOVSKÝ TENISTA MILOŠ HURKA 


 

14.-15.5. 2011   Víkendové výsledky soutěží družstev - 3.kolo
Dospělí A venku s TC Přelouč 5:4, Dospělí B doma s LTC Sokol Jablonné nad Orlicí 7:2, Senioři doma s TK Holice 4:5, Dorost A doma s LTC Vysoké Mýto 9:0, Dorost B venku s TC Jevíčko 5:4, St. žactvo A doma s TK Pernštýn Pardubice 0:9, St. žactvo B venku s TK Hlinsko 7:2, Ml.žactvo A venku s TK Choceň 6:3, Ml. žactvo B venku s TC Chrudim B 4:5, Baby A doma s TJ Spartak Polička 6:0, Baby B venku s TO TJ Tesla Pardubice B 2:4, Mini doma dvojzápas s LTC Vysoké Mýto 3:5 a s TK Choceň 7:1. Fotografie z domácích utkání si prohlédněte ZDE. Bilance: 8x vítězství, 5x prohra


 

7.-8.5. 2011   Víkendové výsledky soutěží družstev - 2.kolo
Dospělí A doma s TC Jevíčko 9:0, Dospělí B venku s TC Profistav Litomyšl 9:0, Senoři venku s SK Tenis Hr. Králové 5:4, Dorost A venku s TK Pernštýn Pardubice 5:4, Dorost B doma s TK Ledeč nad Sázavou 3:6, St. žactvo A venku s TO SK Žamberk A 3:6, St. žactvo B doma s TC Chrudim B 4:5, Ml. žactvo A doma s LTC Vysoké Mýto 7:2, Ml. žactvo B doma s TK Ústí nad Orlicí 2:7, Baby A venku s TK Ústí B 6:0, Baby B doma s TK Ústí A 2:4, Mini venku dvojzápas s TJ Spartak Polička 4:4 a 4:4, na body vždy výhra.
Bilance: 8x vítězství, 5x prohra.


 

30.4.-1.5. 2011  Tento víkend byla zahájena mistrovská utkání soutěže smíšených družstev. Pro kompletní výsledky jednotlivých utkání klikněte na konkrétní družstvo TK Česká Třebová.
Dospělí A venku s TK Ústí nad Orlicí B 7:2, Dospělí B doma s Slovan Moravská Třebová 0:9, Senioři doma s TC Jevíčko 5:4, Dorost A doma s TO SK Žamberk B 4:5, Dorost B venku s TK Choceň 5:4, St. žactvo A doma s TO TJ Tesla Pardubice A 5:4, St. žactvo B venku s TK Holice 9:0, Ml. žactvo A venku s TJ Jiskra Havlíčkův Brod 5:4, Ml. žactvo B venku s TK Hlinsko 5:4. Družstva Baby tenisu a Mini tenisu začínají až příští víkend. Bilance: 7 vítězství, 2 prohry. Hodnocení: zklamání z prohry "áčka" dorostu.
Fotografie (L.Beran) z domácích utkání si prohlédněte  ZDE


 

23.-24.4. 2011 byl náš klub pořadatelem Meziokresních přeborů Pardubického kraje starších žáků, kterého se zúčastnilo pouze 12 hráčů. Vítězem ve dvouhře se stal Lukáš Kuthan z LTC Pardubice, který postupně vyřadil naše hráče - v semifinále Martina Blažka a ve finále Patrika Šotolu. Ve čtyřhře zvítězila dvojice Blažek-Kuthan. Výsledky ZDE   

 

 

 

 

 

 

      1. Kuthan, 2. Šotola             3. Blažek, Háze                 1. Kuthan-Blažek, 2. Švec-Háze


 

16.-17.4. 2011 se ve Svitavách konal přebor Pardubického kraje mladších žáků, kterých se jako jediný z našich hráčů zúčastnil Lukáš Nekvinda. Ve dvouhře se probojoval do čtvrtfinále a ve čtyřhře se svým spoluhráčem Hájkem do semifinále. Kompletní výsledky ZDE.


 

9.-10.4. 2011 se náš hráč Lukáš Nekvinda zúčastnil prvního letošního turnaje mladších žáků na otevřených dvorcích na LTC Pardubice a probojoval se ve dvouhře až do semifinále. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.


 

Na sobotu 9.4. 2011 byla naplánována demontáž přetlakové haly, ale z důvodu silného větru bylo rozhodnuto o přeložení na neděli 10.4. 2011. Jak se nakonec ukázalo, bylo to správné rozhodnutí. V neděli parta cca 20 zkušených a osvědčených "brigádníků" dokázala halu zdemontovat v rekordním čase, takže ve 13 hodin bylo "hotovo". Všem zúčastněným díky za odvedenou práci. Fotografie ZDE.


 

2.4. 2011 náš klub uspořádal turnaj baby tenisu, kterého se zúčastnilo 17 chlapců a děvčat. Účastníci nejdříve bojovali ve čtyřech základních skupinách každý s každým. Dva nejlepší z každé skupiny postoupili do finalové osmičky, kde se již hrálo vyřazovacím způsobem. Hráči, kteří nepostoupili byli rozlosováni do dvou skupin a zahráli si soutěž útěchy. Celkovým vítězem se stal Filip Hudetz (TO SK Žamberk), na druhém místě skončil Filip Čech (TK AGROFERT Prostějov) a třetí místo obsadil nejlepší "třebovák" Jan Řehák. Do finálové osmičky se ještě probojoval z domácích hráčů Matěj Fric, který obsadil 5-8 místo. V soutěži útěchy se z domácích nejlépe umístila Lucie Blažková, která obsadila 2.místo. Více ZDE.
 








      Všichni účastníci turnaje                                            1.Hudetz, 2.Čech, 3.Řehák, 4.Šrámek                   Útěcha: 2.Blažková,3.Bezdíček,4.Vencl,(1.Čížek-chybí)  


 

Hluboce zarmouceni oznamujeme všem tenistům z České Třebové i širokého okolí, že nás navždy opustil náš kamarád, výborný tenista, trenér, dlouholetý funkcionář a tahoun českotřebovského tenisu Josef Pácl, který zemřel po dlouhé těžké nemoci v pondělí dne 28.března 2011 ve věku 71. let. Pepa se nezapomenutelně zapsal do historie českotřebovského tenisu.


 

26.-27.3. 2011 náš klub uspořádal turnaj mladšího žactva za účasti 16 chlapců a 13 děvčat. Vítězem dvouhry chlapců se stal Michal Matuszewski (TK Slavia Orlová), který ve finále vyhrál nad Pavlem Hrubým (TK Pernštýn Pardubice) 6/0, 6/4. Náš hráč Lukáš Nekvinda se probojoval až do semifinále, kde po velmi dobrém a bojovném výkonu podlehl Hrubému 6/4, 4/6, 0/1(3) a obsadil tak společně s Bořivojem Hájkem (TO Tesla Pardubice) 3.místo. Lukáš ještě obsadil 2.místo ve čtyřhře, když se svým spoluhráčem Matuszewskim prohráli ve finále s dvojicí Viktor Macura - Jakub Novák (TK TC Hradec Králové) 4/6, 6/4, 0/1(8). Další náš zástupce Jaroslav Jireček startoval na svém prvním turnaji, takže především sbíral zkušenosti.Hlavně ve dvouhře však podal velmi snaživý a bojovný výkon. Kompletní výsledky ZDE.
Ve dvouhře děvčat zvítězila Amálie Krytinářová (TK Jeseník), která ve finále porazila Veroniku Krejsovou (TO SK Žamberk) 6/1, 6/2. Na třetím místě se společně umístila Hana Bezdíčková (DTK Skuteč) a Aneta Francová (TK Ústí nad Orlicí). Ve čtyřhře zvítězila ve finále dvojice Krytinářová - Krejsová nad párem Pečenková - Bezdíčková 6/0, 6/2. Z domácích hráček startovala pouze Adriana Kovářová, která podala opět vynikající výkon a nebýt nepříznivého losu mohla se v "pavouku" dostat mnohem dál. Kompletní výsledky ZDE.







  Krytinářová, Krejsová, Bezdíčková, chybí Francová         1. Matuszewski,2. Hrubý,3. Nekvinda, Hájek           1. Krytinářová-Krejsová, 2. Bezdíčková-Pečenková        1. Macura-Novák, 2. Nekvinda-Matuszewski

V tomto termínu se i další naši hráči zúčastnili turnajů ve svých kategoriích a všem se podařilo dosáhnout pěkných úspěchů. Na turnaji mladšího žactva kategorie "B"  v Orlové se Martin Blažek probojoval ve dvouhře do semifinále a ve čtyřhře společně se svým spoluhráčem Šimečkem dokonce zvítězili. Výsledky ZDE. Vítězkou turnaje žen ve Vysokém Mýtě se stala Nikola Franková. Výsledky ZDE. Alan Brusenbauch se zúčastnil turnaje mužů v Hradci Králové a rovněž celý turnaj vyhrál. Výsledky ZDE. Všem výše uvedeným hráčům gratulujeme !


 

19.-21.3. 2011 se v naší hale konal turnaj staršího žactva, kterého se zúčastnilo 14 chlapců a 18 děvčat. Vítězem dvouhry starších žáků se k naší radosti stal domácí Martin Blažek, který ve finále porazil Jana Hrubého z TK Pernštýn Pardubice 7/6(4), 0/6, 1/0(8). Gratulujeme !  Na třetím místě se společně s Jiřím Diblíkem z Vysokého Mýta umístil další "třebovák" Patrik Šotola. Ve čtyřhře zvítězila dvojice Jiří Diblík - Adam Cihlář (TK Ústí nad Orlicí). Adam u nás trénuje a hostuje za starší žactvo. Kompletní výsledky chlapců najdete ZDE.
V kategorii děvčat zvítězila Alice Sommerová (VD Ostrava), která ve finále zvítězila nad Lindou Kalivodovou (TC Litomyšl) 5/7, 7/6(3), 1/0(1). Na třetím místě se společně umístila Adéla Machová (TK Hlinsko) a Adéla Josefová (TK TC Hr. Králové).  Ve čtyřhře zvítězila dvojice Linda Kalivodová - Adéla Josefová. Kompletní výsledky děvčat ZDE.







 1.Blažek, 2.Hrubý, 3.Šotola a Diblík         1. Diblík, Cihlář, 2. Wolf, Hrubý              1. Sommerová, 2. Kalivodová              1. Kalivodová-Josefová, 2.Machová-Jílková

Ve stejném termínu se naše hráčka Nikola Franková zúčastnila turnaje v Hradci Králové. Byl to první turnaj po šesti týdnech, kdy se na oblastních přeborech 5.-7.2. 2011 zranila. Nikola na tomto turnaji zvítězila jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře se svou spoluhráčkou Nikolou Ondráčkovou z TC Profistav Litomyšl, kterou porazila ve finále dvouhry. Gratulujeme !!! Kompletní výsledky ZDE.
Dalším naším úspěšným hráčem o tomto výkendu byl Alan Brusenbauch, který startoval na turnaji ve Vysokém Mýtě. Alan obsadil 2.místo, když ve finále podlehl Tomáši Prokopovi z TK AGROFERT Prostějov 6/2, 7/5. Kompletní výsledky ZDE.


 

12.3. 2011 se konal v sále SOŠ a SOU technických oborů Skalka Česká Třebová tradiční Ples sportovců, který již šestnáctým rokem uspořádal náš tenisový klub. I když letos nebylo úplně vyprodáno, ples se vydařil. Myslíme si, že všichni odcházeli domů spokojeni. Z pohledu pořadatele byl zisk oproti posledním rokům samozřejmě menší, i přesto jsme s výsledkem spokojeni a v této tradici budeme určitě pokračovat.
Děkujeme všem, kteří se na přípravě i vlastním průběhu plesu podíleli a také všem sponzorům, kteří nám věnovali věcné ceny do tomboly. Fotografie z plesu si můžete prohlédnout ZDE


 

5. - 6.3. 2011 byl náš klub pořadatelem turnaje mladšího žactva, kterého se zúčastnilo 10 chlapců a 15 děvčat. Vítězem dvouhry ml. žáků se stal Jiří Unzeitig z TK Choceň, který ve finále porazil Andrewa Paulsona z I.ČLTK Praha 6/2, 6/3. Ve čtyřhře zvítězil pár Jaroslav Vacek (TCV Pardubice), Jonáš Vyroubal (TK Precolor Přerov). Výsledky ZDE.
Ve dvouhře mladších žákyň zvítězila ve finále Tereza Dofková z TK AGROFERT Prostějov nad Lucií Hromkovou z TK Natali 7/5, 6/4. Ve čtyřhře zvítězil pár Tereza Dofková, Lucie Hromková. Výsledky ZDE.
Z domácích hráčů se turnaje zúčastnila pouze děvčata, a to: Anička Veselá, Adriana Kovářová a Marta Svatošová. Všechny tři vyhrály své zápasy v prvním kole turnaje. Ve druhém kole na své soupeřky již nestačily, ale všechny podaly velmi dobrý a bojovný výkon. Anička ještě vybojovala třetí místo ve čtyřhře se svou spoluhráčkou Kulhavou ze Žamberka.

 




        1.Unzeitig, 2.Paulson, 3.Neugebauer                2.Unzeitig-Neugebauer,  1.Vacek-Vyroubal            2.Hromková,  1.Dofková         3. Maršálková a Kulhavá       1.Dofková-Hromková,  2.Šebestová-Přecechtělová


 

27. - 28.2. 2011 se v naší hale konal turnaj starších žáků, kterého se zúčastnilo 14 chlapců. Vítězem se stal Jan Krahulík z TK Agrofert Prostějov, který ve finále zvítězil nad Martinem Šimečkem z TK Precolor Plus Přerov 6/1, 6/2. Ve čtyřhře zvítězila dvojice Ondřej Váša (TK Tenis-centrum H.K.), Petr Musil (TK Agrofert Prostějov). Z našich hráčů se turnaje zúčastnili Patrik Šotola, Martin Blažek, Oldřich Ezr a U nás hostující Adam Cihlář, ale nikdo z nich neprošel prvním kolem. Kompletní výsledky ZDE.

 

 

 




         1. Jan Krahulík                     2. Martin Šimeček, 3. Ondřej Váša, Petr Musil          čtyřhra: 2. J. Pražák- M. Šimeček, 1. O. Váša- P. Musil

Ve stejném termínu se zúčastnil turnaje mladších žáků ve Vysokém Mýtě náš hráč Lukáš Nekvinda. Jak si na turnaji vedl se můžete podívat ZDE.


 

19.2. 2011 byl náš klub pořadatelem turnaje kategorie baby tenisu, kterého se zúčastnilo 9 chlapců a 2 děvčata. Turnaj byl rozehrán ve dvou skupinách (každý s každým). Čtyři nejlepší z každé skupiny postoupili do finalové osmičky, která byla již hrána vyřazovacím způsobem. Ostatní si zahráli ještě soutěž útěchy. Celkovým vítězem turnaje se stal Filip Hudetz z TO SK Žamberk. Z našich hráčů se do finalové osmičky probojoval pouze Jan Řehák, který o postup do semifinále prohrál 3/4 a v utkání o 5.místo rovněž podlehl 3/4. Vítězem soutěže útěchy se stal domácí Jáchym Typl. Kompletní výsledky ZDE









 Účastníci turnaje                                  Hudetz,Čížek,Šrámek,Horálek,Dušková  Typl,Blažková,Vencl,Hošpes,Šlapal

19.-20.2. 2011 se naši hráči zúčastnili těchto turnajů: Lukáš Nekvinda turnaje mladšího žactva v Hradci Králové (výsledky). Martin Blažek (výsledky) a Aneta Čejková (výsledky) turnaje staršího žactva v Poličce. Martin na tomto turnaji zvítězil ve čtyřhře - gratulujeme ! Alan Brusenbauch turnaje kategorie "B" v Žamberku (výsledky). Alan na tomto turnaji zvítězil ve čtyřhře - gratulujeme !


 

12.-14.2. 2011 byl náš klub pořadatelem turnaje mladšího žactva, kterého se zúčastnilo 15 chlapců a 13 děvčat. Vítězem v kategorii chlapců se stal Robert Steinhauser z TK TILIA Brno, který ve finále porazil Filipa Koláře z TK Náchod 4/6,6/3,1/0(6). Ve čtyřhře zvítězil pár Kolář, Hrubý ( TK Náchod, TK Pernštýn Pardubice). Kompletní výsledky ZDE
V kategorii děvčat zvítězila Linda Kalivodová z TC Litomyšl, která ve finále porazila Veroniku Hyánkovou z TO TJ Milo Olomouc 6/3,6/3. Ve čtyřhře zvítězil pár Kalivodová, Hyánková. Kompletní výsledky ZDE.
Z domácích hráčů se pro velkou "marodku" zúčastnili pouze Lukáš Nekvinda a Adriana Kovářová. Lukáš doplatil na špatný los, když již v úvodním kole narazil na pozdějšího finalistu dvouhry Koláře. Adriana na svém vůbec prvním turnaji v kategorii mladších žákyň prohrála ve čtvrtfinále s finalistkou Hyánkovou po velmi dobrém výkonu.
 Steinhauser, Kolář, Vymazal       Hrubý, Kolář, Steinhauser, Štencel             Hyánková, Kalivodová         Maršálková, Skládalová, Hyánková, Kalivodová

V tomto termínu se naši hráči Patrik Šotola, Martin Blažek a Aneta Čejková zúčastnili turnaje staršího žactva v Hradci Králové. Jak se jim dařilo se můžete podívat   ZDE(chlapci) a ZDE(děvčata).


 

5.-6.2. 2011 se konaly oblastní přebory dorostu. Z našich hráčů se zúčastnil  přeborů dorostenců v Žamberku Tomáš Blažek, který ve dvouhře i ve čtyřhře prohrál již v prvním kole. Kompletní výsledky ZDE. Přeborů dorostenek se zúčastnila Nikola Franková, která jako nenasazená se probojovala až do semifinále, kde prohrála s celkovou vítězkou přeborů. Výsledek poznamenalo určitě i zranění naší hráčky. Nikola je ve čtyřleté kategorii dorostu prvním rokem, takže má určitě ještě mnoho příležitostí celé přebory vyhrát. Ke 3.místu gratulujeme a přejeme brzké zotavení ze zranění. Kompletní výsledky ZDE.


 

28.-29.1. 2011 O tomto víkendu se několik našich hráčů zúčastnilo turnajů ve své kategorii a jsme rádi, že mnozí dosáhli na medailová umístění, jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Mladší žák Lukáš Nekvinda startoval na turnaji v Hradci Králové. Ve dvouhře se probojoval do čtvrtfinále a ve čtyřhře do semifinále. Výsledky ZDE. Starší žák Patrik Šotola se zúčastnil turnaje v Chocni. Ve dvouhře postoupil do semifinále a ve čtyřhře do finále. Výsledky ZDE. Starší žákyně Aneta Čejková se na turnaji ve Vysokém Mýtě probojovala ve dvouhře i čtyřhře do semifinále. Výsledky ZDE. Dorostenec Tomáš Blažek startoval na turnaji v Litomyšli. Ve dvouhře se probojoval do semifinále, čtyřhra se vůbec nehrála. Výsledky ZDE.


 

27.1. 2011 se konalo zasedání nově zvolené Rady TK. Hlavním bodem jednání byla volba statutárních orgánů na funkční období 2011-2012. Předsedou klubu byl zvolen Jaroslav Rybka, místopředsedou Josef Hošpes a sekretářem Hana Brusenbuchová. Dalšími body jednání bylo schválení turnajů do letní termínové listiny a žádostí o dotaci na Město Česká Třebová.


 

22.-23.1. 2011 jsme byli pořadateli turnaje dorostenců, kterého se zúčastnilo 18 hráčů. Celkovým vítězem se stal Vojtěch Zatloukal z TK Krnov, který ve finále porazil Maxmiliána Schreiera z VD Start Ostrava 7/6(2),6/4. Ve čtyřhře zvítězil pár Zatloukal (TK Krnov) - Ščudlík (TK Příbor). Z našich hráčů si nejlépe vedl Tomáš Blažek, který ve dvouhře prohrál ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Zatloukalem. Ve čtyřhře, spolu se svým spoluhráčem Zářeckým z Ústí nad Orlicí, prohráli v semifinále. Kompletní výsledky ZDE









Medailisté dvouhry s ředitelem turnaje M.Řehákem                                 Finalisté čtyřhry

V tomto termínu se konaly Oblastní přebory staršího žactva, kterých se z našich hráčů zúčastnili Patrik Šotola a Aneta Čejková. Jak se ji jim dařilo se můžete podívat ZDE (žáci), ZDE (žákyně)


 

20.1. 2011 se konala v klubovně Valná hromada TK Česká Třebová spojená s volbami na období 2011-2012.
Po zprávě o činnosti, hospodaření a sportovních výsledcích v roce 2010 proběhlo vyhlášení nejúspěšnějších hráčů klubu, kteří dle dosaženého postavení na žebříčku obdrželi finanční odměnu. Druhá část Valné hromady patřila volbám. Přítomní členové zvolili na příští volební období do Rady TK tyto členy:  Beran Ladislav, Brusenbauch Alan, Brusenbauchová Hana, Hošpes Josef, Rybka Jaroslav, Řehák Marcel, Šotola Michal. Do revizní komise TK byli zvoleni: Blažek Martin, Dudlová Lenka, Schwarzbach Petr. Členové Rady TK na svém prvním zasedání zvolí předsedu a místopředsedu. Stejně tak členové Revizní komise zvolí předsedu.









    Vyhodnocení nejúspěšnějších hráčů       Nejúspěšnější družstvo - babytenis        Volby do Rady a Revizní komise TK


 

15.-16.1. 2011 se náš hráč Martin Blažek zúčastnil halových přeborů východočeské oblasti v kategorii mladších žáků v Hradci Králové. Jako 3.nasazený hráč bohužel nepotvrdil své postavení v kraji a prohrál již ve čtvrtfinále s Lukášem Kuthanem (Pernštýn Pardubice) 2/6,3/6. Vše si vynahradil ve čtyřhře kterou se svým spoluhráčem Ondřejem Vášou (TK Tenis-centrum Hr.Králové) vyhráli, když ve finále zvítězili nad párem Pražák-Kaiser (oba TK Tenis-centrum Hr.Králové) 6/3,5/7,1/0(5). Gratulujeme ! Kompletní výsledky ZDE
Ve stejném termínu se další náš hráč Patrik Šotola zúčastnil turnaje starších žáků v Náchodě, kde ve dvouhře prohrál již v úvodním kole, ale ve čtyřhře se svým spoluhráčem Mazáčem prohráli až ve finále. Kompletní výsledky ZDE


 

8.-10.1. 2011 byl náš klub pořadatelem výběrového turnaje mladších žáků kategorie "B", kterého se zúčastnilo 23 chlapců z celé republiky. Turnaj měl velmi kvalitní obsazení o čemž svědčí kategorie turnaje 11, účast hráče Tomáše Jirouška (BH 60) i účast všech nejlepších hráčů východočeského kraje. Vítězem ve dvouhře se stal Tomáš Jiroušek (TK Neride), který ve finále porazil Davida Sedláře (TC MJ-Tenis) 6/4, 6/1. Ve čtyřhře zvítězil ve finále pár Váša - Poštolka (TC Hradec Králové - TK Neride) nad dvojicí Jiroušek - Sedlář 7/6 (2), 1/6, 1/0 (6). Domácí hráč Martin Blažek prohrál ve dvouhře ve čtvrtfinále s 3.nasazeným Vášou 2/6, 4/6 po velmi slušném výkonu, kdy v první půlce 1.setu a v celém 2.setu byl Vášovi víc, jak vyrovnaným soupeřem. Ve čtyřhře Martin svůj výkon nezopakoval a se svým spoluhráčem Kolenovičem prohráli již ve svém úvodním utkání. Kompletní výsledky ZDE









1. Jiroušek, 2. Sedlář, 3. Váša a Poštolka                  Ceny pro nejlepší                 Finalisté čtyřhry s ředitelem turnaje

Turnaje starších žáků v Žamberku se ve stejném termínu zúčastnil Patrik Šotola, který jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře obsadil 3.místo. Pro Patrika to byl po zranění vůbec první turnaj v této halové sezóně. Výsledky ZDE