2012


 

15.-16.12.2012 V tomto termínu jsme uspořádali první turnaj letošní halové sezóny. Pro tento rok jsme byli nucení z ekonomických důvodů omezit počet turnajů téměř na polovinu. Skutečnost je taková, že díky neustále rostoucím cenám energií jsou turnaje ztrátové a nemůžeme si dovolit tyto akce v tak velkém množství dotovat.
Turnaje mladších žákyň se zúčastnilo 18 hráček. K naší velké radosti se vítězkou ve dvouhře stala Adriana Kovářová, která bez zaváhání potvrdila roli nasazené jedničky a ve finále zvítězila nad Nikol Procházkovou z ASK Blansko. Gratulujeme!!! Škoda jen, že další naše hráčka, která byla přihlášena a nalosována, Marta Svatošová do turnaje nenastoupila pro náhlé onemocnění. Určitě i ona by zasáhla do závěrečných bojů turnaje. Navíc společně obě hráčky mohly zvítězit i ve čtyřhře. Ve čtyřhře nakonec zvítězil pár Moravcová-Jindrová z TOSK Žamberk. Výsledky ZDE.

Turnaje starších žáků v Litomyšli se zúčastnili Martin Blažek, Lukáš Nekvinda a Filip Sejkora. Nejlépe se dařilo Martinu Blažkovi, který ve dvouhře obsadil 3.místo a ve čtyřhře zvítězil spolu se svým spoluhráčem a současně přemožitelem z dvouhry Jiřím Pražákem z TC DTJ Hradec Králové. Gratulujeme!!! Výsledky ZDE.


 

8.-9.12.2012 Halových oblastních přeborů mužů v Žamberku se zúčastnil jako jediný náš hráč Alan Brusenbauch, který jako 2.nasazený hráč prohrál bohužel již ve čtvrtfinále, když musel ve druhém setu vzdát zápas s Dopitou pro bolesti zad. Neúspěch z dvouhry si částečně vynahradil ve čtyřhře se svým spoluhráčem Petrem Makrlíkem, kde se stali celkovými vítězi. Gratulujeme! Výsledky ZDE.

Turnaje dorostenek v Poličce se zúčastnila Klára Mikysková. Výsledky ZDE.

Turnaje dorostenců ve Vysokém Mýtě se zúčastnili Patrik Šotola a Adam Cihlář. Výsledky ZDE.


 

1.-2.12.2012 První prosincový víkend byl prvním termínem pro turnaje mládeže halové sezóny 2012/2013.
Z našich hráčů se turnaje mladších žákyň v Litomyšli zúčastnila Marta Svatošová a ve dvouhře obsadila pěkné 3.místo. Kompletní výsledky ZDE.
Turnaje mladších žáků ve Vysokém Mýtě se zúčastnil Jan Glatt, který ve dvouhře sice prohrál v prvním kole s pozdějším finalistou Dominikem Horálkem, ale ve čtyřhře se svým spoluhráčem Břetislavem Lukášem (TC Dvůr Králové) obsadili 3.místo. Kompletní výsledky ZDE.


 

10.11.2012 se značným zpožděním přínášíme informace ze dvou veteránských turnajů, které se konaly začátkem září v Chorvatsku.

Ve dnech 08.-23.09.2012 se konalo v Umagu Mistrovství světa superseniorů. Český tenisový svaz vyslal do soutěže šest 3-4 člených družstev. V kategorii žen 65+ reprezentovala i hráčka našeho klubu Hana Brusenbauchová. Vzhledem k nešťastnému losu (ve skupině Velká Británie a Rakousko), skončily ženy až na 15 místě z 21 družstev. Velký úspěch zaznamenali muži v kategorii 75+, kteří obhájili bronzovou medaili. V soutěži jednotlivců pak Hana Brusenbauchová (70 účastnic) ve dvouhře prohrála v osmifinále s druhou nasazenou hráčkou M.Kruger z Jižní Afriky. Ve čtyřhře Hana Brusenbauchová se spoluhráčkou Milenou Krupovou prohrály o postup do semifinále s M.Koplin a J.Johns z Austrálie. Největší úspěch ČR dosáhl František Čech (TK Šumperk), který v kategorii 75+ ve finále porazil hráče z USA a získal tak titul mistra světa. František Čech se jako mladík účastnil i turnajů "O štít Orlicka", který se hrával v České Třebové v 70 letech minulého století. Fotografie z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.

Ve dnech 08.-15.09.2012 uspořádala Cestovní kancelář Zemek již 17 ročník mezinárodního tenisového turnaje v Poreči. Z našeho klubu se zúčastnili manželé Hana a Radek Jarošovi, Ladislav Beran a Zdenek Kolář. Ze zdravotních důvodů nemohl obhajovat loňské vítězství Jarda Rybka a Hana Brusenbauchová, která v tomto termínu reprezentovala ČR na MS superseniorů v nedalekém Umagu. Nejúspěšnější, tak jako v loňském roce, byla Hana Jarošová (Kozempelová), která vyhrála svoji kategorii jak ve dvouhře tak i ve čtyřhře. zato mužská část se může pochlubit jen dílčími úspěchy. Láďa Beran sice předkolo vyhrál po více jak tříhodinové bitvě ve 30 st. vedru 7:5, 5:7, 7:6, ale v prvním kole již nestačil na svého soupeře a dále pokračoval v soutěži poražených, kde se probojoval až do finále. Zdenda Kolář prohrál v prvním kole po boji 4:6 ve třetím setu, čímž byl rovněž zařazen do soutěže poražených, kde prohrál v boji o finále. Ve čtyřhře dvojice Beran-Kolář prohrála ve třetím kole se slovenskou dvojicí. Radku Jarošovi se ve dvouhře nedařilo a ve čtyřhře byl vařazen se svým spoluhráčem ve třetím kole. Celkovou spokojenost s průběhem turnaje narušilo počasí, kdy se od středy výrazně ochladilo po téměř 24 hodinovém dešti a silném větru. Fotografie z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.   

 


 

6.10.2012 na tento termín byla naplánována montáž přetlakové haly. Počasí nám opravdu přálo a montáž  naší třináct let "staré" haly  šla všem brigádníkům za krásného slunečného počasí letos opravdu velmi rychle. Montáž začala v 08.00 hod. a před třetí hodinou odpoledne bylo hotovo. Škoda, že se po obědě (tradiční gulášek) zvednul dost silný vítr a věšení světel se muselo odložit na nedělní ráno. I přesto letos byla hala postavena určitě v rekordním čase. Všem přítomným brigádníkům patří velké díky!!! Na fotografie z letošní montáže se můžete podívat ZDE.


 

22.-23.9.2012 turnaje mladších žáků v Litomyšli se zúčastnili naši hráči Jaroslav Jireček, Daniel Kolář a Jan Glatt. Nejlepšího výsledku dosáhl Jaroslav Jireček, který ve dvouhře obsadil 3. místo. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.


 

18.9.2012 Rozhovor pro Českotřebovský zpravodaj s předsedou TK Česká Třebová si můžete přečíst ZDE.


 

15.-16.9.2012 byl náš klub pořadatelem posledního domácího turnaje letošní sezóny. Jednalo se o turnaj mladšího žactva, na kterém startovalo 20 chlapců a 9 děvčat. Třebovští hráči v obou kategoriích slavili úspěch. Ve dvouhře chlapců obsadil 1.místo Lukáš Nekvinda, na 2.místě se umístil Jan Glatt a na 3-4.místě Jan Řehák (všichni TK Česká Třebová) a Matěj Macek (TJ Šumperk). K tomu je třeba ještě zmínit velmi dobrý a bojovný výkon dalšího domácího hráče Jaroslava Jirečka, který prohrál po vyrovnaném boji ve čtvrtfinále. Bohužel také nelze opomenout neustále se opakující nesportovní chování Jana Řeháka, který tímto může postupně "zahodit" svůj velký talent. I ve čtyřhře zvítězila po velmi dobrém výkonu domácí dvojice Daniel Kolář - Jan Glatt. Kompletní výsledky ZDE.
Mezi děvčaty obsadila 1.místo domácí hráčka Adriana Kovářová, na 2.místě se umístila Zuzana Flašarová (Family Tennis Ostrava), na 3.-4. místě další domácí hráčka Marta Svatošová a Kristýna Korsáková (TK Česká Skalice).

Čtyřhra děvčat se pro malý počet přihlášených nehrála. Kompletní výsledky ZDE.
Všem našim medailistům gratulujeme! Jak je vidět, o budoucnost třebovského tenisu se nemusíme obávat.

V tomto termínu se konal turnaj starších žákyň v Hlinsku, kterého se zúčastnily naše hráčky Klára Mikysková a Nikol Horáková. Pěkného úspěchu dosáhla Klára, která mezi 22 hráčkami obsadila 2.místo a toto umístění zopakovala spolu s Nikol i ve čtyřhře. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.

 

 


 

8.-9.9.2012 jsme byli pořadateli turnaje mužů, kterého se zúčastnilo 15 hráčů. Vítězem dvouhry se stal domácí Alan Brusenbauch, který ve finále zvítězil nad Martinem Staňkem (ASK Blansko) 6/2, 7/5. Gratulujeme!!! Ve čtyřhře Alan Brusenbauch s Jiřím Hipským (TK Ústí nad Orlicí) obsadili 2.místo, když ve finále podlehli vítěznému páru Jan Zezula - Martin Staněk (oba ASK Blansko) 6/2, 6/7(5), 0/1(8). Kompletní výsledky ZDE.

V tomto termínu se konal ve Vysokém Mýtě velmi dobře obsazený turnaj starších žáků kategorie "B", kterého se zúčastnilo 37 hráčů. Z našeho klubu se turnaje zúčastnili Adam Cihlář, Martin Blažek a Tomáš Hájek. Nejlepšího výsledku dosáhl Adam Cihlář, který se probojoval do čtvrtfinále, mezi osm nejlepších. Na výsledky ostatních našich hráčů se můžete podívat ZDE.

Na turnaji mladších žákyň v Pardubicích, kterého se zúčastnilo 27 hráček se naše Adriana Kovářová umístila ve dvouhře na 2.místě a ve čtyřhře se svou spoluhráčkou Kateřinou Ducháčkovou (TK Ústí nad Orlicí) zvitězily. Gratulujeme!!! Kompletní výsledky ZDE.

Turnaje kategorie baby ve Skutči se zúčastnil náš hráč Jáchym Typl, který mezi 14 chlapci obsadil pěkné 3.místo. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.

 

 


 

 

 

1.-2.9.2012 se na našich kurtech konal turnaj MASTERS 15.ročníku okruhu tenisových turnajů Mistrovství ČR železničářů - veteránů, do kterého postoupili nejlepší hráči ze tří kvalifikačních turnajů v Břeclavi, Plzni a České Třebové. Velké díky hlavnímu organizátoru a vrchnímu rozhodčímu celého okruhu turnajů ing. Josefu Kotaškovi.  Fotografie (L.Beran) z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.

Celkové výsledky v jednotlivých kategoriích:
muži 45+  1. Kolář Libor (Jihlava), 2.Čapek Vilém (Jaroměř), 3.Komárek Vladimír (Chlumec n. Cidlinou)
muži 55+  1. Michálek Jaroslav (Veselí n. Lužnicí), 2. Kolář Zdeněk (Svitavy), 3. Hegr Petr (Pardubice)
muži 65+  1. Gregor Miroslav (Česká Třebová), 2. Urbánek Jiří (Nymburk), 3. Slavík Antonín (Uherský Brod)
ženy 45+  1. Goldbrichtová Jitka (Česká Lípa), 2. Navrátilová Jarmila (Olomouc), 3. Vatterová Lidie (Bohumín)


 

1.-2.9.2012 se konal turnaj mladšího žactva v Hlinsku, kterého se zúčastnili naši hráči Marta Svatošová a Jaroslav Jireček. Marta se stala vítězkou ve dvouhře a se svou spoluhráčkou Navrátilovou i ve čtyřhře. Gratulujeme!!! Kompletní výsledky ZDE. Jarda ve své úvodní dvouhře prohrál s pozdějším vítězem turnaje. Ve čtyřhře však obsadil se svým spoluhráčem Veiglem 2.místo. Kompletní výsledky ZDE.

1.-2.9.2012 se konal turnaj mladšího žactva kategori B v Kolíně, kterého se zúčastnila naše hráčka Adriana Kovářová, která se ve dvouhře, na silně obsazeném turnaji, probojovala po třech vítězstvích až do čtvrtfinále kde prohrála s pozdější finalistkou turnaje. Ve čtyřhře se spoluhráčkou Procházkovou prohrály také ve čtvrtinále. Kompletní výsledky ZDE.


 

29.-30.8.2012 se turnaje starších žáků zúčastnili naši hráči Martin Blažek, Tomáš Hájek a Daniel Kolář. Nejlepšího výsledku dosáhl Martin Blažek, který se stal celkovým vítězem ve dvouhře a spolu s Tomášem Hájkem obsadili 2.místo ve čtyřhře. Gratulujeme!!! Kompletní výsledky ZDE.


 

26.8.2012 jsme byli pořadateli turnaje kategorie baby. Déšť ze soboty na neděli odradil téměř polovinu přihlášených. Turnaje se zúčastnilo pouze 12 dětí. Mezi děvčaty, kterých bylo pouze pět zvítězila Kamila Šafránková. Na 2. místě skončila domácí Lucie Blažková a 3.místo obsadila rovněž domácí Lucie Slívková. Mezi chlapci, kterých bylo sedm zvítězil Dominik Horálek, 2.místo obsadil domácí Martin Švub a na 3.místě se shodně umístili tři hráči se stejným počtem vítězství. Jednalo se o všechny domácí hráče: Jáchym Typl, Jan Šrajer a Matouš Glatt.

25.-26.8.2012 se tunaje mladšího žactva v Poličce zúčastnili naši hráči Jaroslav Jireček, Adriana Kovářová, Marta Svatošová a v našem klubu trénující Aneta Francová (TK Ústí nad Orlicí). Nejlépšího výsledku dosáhla Adriana Kovářová, která ve dvouhře zvítězila. Gratulujeme!!! Aneta Francová zvítězila spolu z Kateřinou Kocí (TC MJ-Tenis) ve čtyřhře. Gratulujeme. Výsledky děvčat ZDE.
Mezi chlapci Jaroslav Jireček ve dvouhře obsadil 3.místo a ve čtyřhře spolu s Tomášem Vrtěnou (TJ Svitavy) 2.místo. Gratulujeme! Výsledky chlapců ZDE.

25.8.2012 se na našich kurtech konal turnaj čtyřher neregistrovaných hráčů, tradiční TECHCENTRUM CUP, kterého se letos zúčastnilo 18 dvojic. Vítězem turnaje se stala dvojice Radim Matoušek - Leoš Blažek z Ústí nad Orlicí, která zvítězila ve finále nad párem Martin Matoušek - David Jemelík také z Ústí nad Orlicí. Na třetím místě se umístili Martin Blažek - Pavel Sýkora z České Třebové.  Poděkování patří ředitelům turnaje Tomáši Herníkovi a Pavlu Sýkorovi, kteří se již řadu let starají o hladký průběh turnaje a především panu Karlu Beranovi, jednateli společnosti TECHCENTRUM s.r.o. za podporu tohoto populárního turnaje.


 

18.-20.8.2012 jsme byli pořadateli turnaje dorostenek kategorie "B", kterého se zúčastnilo 25 děvčat. Vynikajicího výsledku dosáhla naše hráčka Nikola Franková, která se po velmi dobrém výkonu probojovala až do finále a v dobře obsazeném turnaji obsadila 2.místo. Gratulujeme!!! Vítězkou turnaje se stala Ekaterina Stepanová (Beskydský tenisový klub). Ve čtyřhře zvítězil pár Hana Kvapilová a Eliška Kleisnerová (TK Agrofert Prostějov, SK Aritma Praha). Z domácích hráček se turnaje zúčastnila ještě Aneta Čejková, která po vítězství v prvním kole prohrála v kole druhém. Kompletní výsledky ZDE.


 

11-12.8.2012 byl náš klub pořadatelem turnaje dorostenců, kterého se zúčastnilo 16 chlapců. Kategorie děvčat byla pro malý počet přihlášených zrušena. Vítězem dvouhry se stal Jan Tilšer (TK Pernštýn Pardubice), Který ve finále zvítězil nad Tomášem Zářeckým (TK Ústí nad Orlicí). Z domácích hráčů prošel úvodním kolem pouze Patrik Šotola. Vítězi čtyřhry se stali Tomáš Zářecký - Jan Tilšer. Z domácích hráčů se na třetím místě umístil pár Tomáš Mareška - Jakub Řehák. Kompletní výsledky ZDE.

11-12.8.2012 se naše hráčka Adriana Kovářová zúčastnila turnaje mladších žákyň v Pardubicích. Adriana zvítězila ve dvouhře a se svou spoluhráčkou Procházkovou také ve čtyřhře. Gratulujeme!!! Kompletní výsledky ZDE.


 

4.-5.8.2012 jsme byli pořadateli turnaje mladšího žactva, kterého se zúčastnilo 14 chlapců 10 děvčat. V kategorií chlapců zvítězil Jakub Ponka (TK Kvasiny), který zvítězil i ve čtyřhře, spolu s domácím hráčem Jaroslavem Jirečkem. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE. V kategorii děvčat zvítězila Nicol Maršálková (Sokol Letovice), která také zvítězila i ve čtřhře se spoluhráčkou Markétou Beladovou (T-C DTJ Hr. Králové). Kompletní výsledky ZDE. Více fotografií ZDE.


 

28.-29.7.2012 se na našich kurtech konal jeden ze tří oblastních turnajů Mistrovství ČR železničářů - veteránů. První turnaj se konal  14.-15.7.2012 v Břeclavi, poslední se uskuteční 18.-19.8.2012 v Plzni. Celý 15.ročník okruhu tenisových turnajů vyvrcholí turnajem MASTERS, do kterého postoupí 8 nejlepších hráčů z každé věkové kategorie, a bude se hrát opět na kurtech TK Česká Třebová ve dnech 1.-2.9.2012. Turnaje se zúčastnilo celkem 51 hráčů. Dlouholetým organizátorem těchto turnajů je ing. Josef Kotaška, kterému patří velké poděkování především od účastníků, ale určitě i od našeho klubu za přízeň při výběru míst konání turnajů ČD. Turnaje ČD mají pro náš klub každoročně slušný finanční přínos. Fotografie (L.Beran) z turnaje ZDE.

Vítězové v jednotlivých kategoriích:
muži 45+  Jiří Horák - Žst Břeclav
muži 55+  Bohuslav Řehák - Žst Česká Třebová
muži 65+  Miroslav Gregor - Dkv Česká Třebová
ženy 45+  Hana Burešová - Žst Svitavy


 

23.-25.7.2012 v tomto termínu se zúčastnila výborně obsazeného turnaje mladších žákyň kategorie "B" v Říčanech Aneta Francová. Aneta je hráčkou TK Ústí nad Orlicí, ale již od jara se připravuje v našem klubu. Na tomto turnaji opět potvrdila svou vysokou výkonnost a probojovala se až do semifinále. Gratulujeme! Semifinalový zápas musela bohužel z časových důvodů skrečovat. Kompletní výsledky ZDE.


 

22.7.2012 jsme byli pořadateli turnaje kategorie baby, kterého se zúčastnilo 18 dětí. 12 chlapců bylo rozděleno do dvou skupin a poté čtyři nejlepší z každé skupiny postoupili do finalové osmičky, kde se již hrálo vyřazovacím způsobem. 6 děvčat hrálo pouze v jedné skupině "každá s každou". Vítězem kategorie chlapců se stal Bohumil Bezdíček, vítězkou mezi děvčaty se stala Andrea Tobišková. Z našich hráčů se turnaje zúčastnili: Lucie Blažková, Jakub Hošpes, Jan Šrajer a Martin Švub. Nejlépe se dařilo Lucii Blažkové, která obsadila 3.místo. Jan Šrajer a Jakub Hošpes postoupili ze skupiny, bohužel v úvodních zápasech finalové osmičky oba prohráli. Kompletní výsledky ZDE.


 

14.-16.7.2012 v tomto termínu se zúčastnila výborně obsazeného turnaje dorostenek kategorie B v Hradci Králové naše hráčka Nikola Franková, která v konkurenci 48 hráček, se probojovala až do finále a obsadila celkově vynikající 2.místo. Gratulujeme!!! Výsledky z turnaje ZDE.


 

14.-15.7.2012 jsme byli pořadateli turnaje staršího žactva. Kategorie děvčat byla zrušena pro malý počet přihlášených, turnaje chlapců se zúčastnilo 11, z toho tři domácí hráči: Martin Blažek, Lukáš Nekvinda a Filip Sejkora. Nejlépe se dařilo Martinovi Blažkovi, který obsadil ve dvouhře 2.místo a ve čtyřhře se svým spoluhráčem a přemožitelem z finále dvouhry Andrewem Paulsonem zvítězili. Gratulujeme! Výsledky ZDE.


 

9.-13.7.2012 Druhý červencový týden je již pravidelně vyhrazen pro tréninkový kemp TK Česká Třebová. V letošním roce se tohoto soustředění zúčastnilo 48 dětí ve věku od 4 do 17 let, o které se v průběhu celého týdne staralo 13 trenérů a instruktorů. Náplní kempu  byla především tenisová příprava, která vyvrcholila závěrečným turnajem, dále atletický víceboj, míčové hry, návštěva plaveckého bazénu a letos premiérově návštěva PINGUin parku v Ski areálu Přívrat. O obědy se již třetím rokem, k naší velké spokojenosti, staral pan Josef Janda-Hotel Bravo. Počasí nám přálo po celý týden s vyjímkou čtvtka, kdy nám déšť a zima trochu pokazila ukázkový trénink a hudební vystoupení odchovance našeho klubu Jakuba Lustyka v rámci tradičního táboráku. Celkově se letošní kemp určitě vydařil. Poděkování patří především všem trenérům a instruktorům, ale také panu Jandovi-Hotel Bravo a panu Menclíkovi-Ski Přívrat za jejich vstřícnost.                                                       
Na fotografie (J.Rybka, A.Šrajer) z průběhu celého týdne se můžete podívat, když kliknete na jednotlivé odkazy.
Tenisové kurty     Plavecký bazén     Pinguin park     Táborák     Obědy     Hřiště     Společné foto    Vyhodnocení


 

7.-8.7.2012 jsme byli pořadateli turnaje mladšího žactva. Bohužel, kategorie děvčat byla zrušena a v kategorii chlapců se sešlo pouze osm hráčů. Pěkného úspěchu dosáhl domácí hráč Lukáš Nekvinda (BH 15), který zvítězil, jak ve čtyřhře (s Filipem Kolářem), tak ve dvouhře. Hlavně vítězství ve finále nad svým spoluhráčem ze čtyřhry Filipem Kolářem (BH 25) z TK Náchod je velmi cenné. Gratulujeme! Výsledky ZDE.

7.-9.7.2012 se turnaje staršího žactva kat.B zúčastnil Martin Blažek. Ve dvouhře sice prohrál již v prvním kolem s pozdějším semifinalistou Martinem Šoukalem z TC Brno, ale ve čtyřhře dosáhl pěkného výsledku se svým spoluhráčem Kevinem Kaiserem (TC DTJ Hradec Králové), když se probojovali až do semifinále, kde podlehli pozdějším vítězům Pustějovský-Rabas (LTC Pardubice). Kompletní výsledky ZDE.


 

5.-6.7.2012 se turnaje žen v Lázních Bělohrad zúčastnila naše hráčka Nikola Franková. Nikola zvítězila ve dvouhře, když nejtěžším utkáním byl určitě úvodní zápas s Nikolou Ondráčkovou,   spoluhráčkou z družstva dorostu. Gratulujeme! Ve čtyřhře Nikola se svou spoluhráčkou Denisou Malou obsadily 2.místo. Kompletní výsledky ZDE.


 

1.7.2012 jsme byli pořadateli turnaje kategorie baby. Pravděpodobně z důvodu tropické předpovědi počasí se z původních 25 přihlášených hráčů dostavilo pouze 14. Vítězem mezi chlapci se stal Vojtěch Veigert, který ve finále zvítězil nad Petrem Ptáčkem 6/4. Mezi děvčaty zvítězila Denise Hrdinková, 2. místo obsadila Miroslava Bubeníková. Z našich hráčů se turnaje zúčastnili Martin Švub, Jáchym Typl, Jakub Hošpes, Jan Šrajer a Lucie Slívková. nejlepšího výsledku z domácích dosáhl Martin Švub a Jáchym Typl, kteří obsadili shodně pěkné 3.místo. Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.


 

30.6.-1.7.2012
Jan Řehák, Jan Glatt a Matěj Borek se zúčastnili turnaje mladšího žactva v Chocni. Nejlépe si vedl Jan Glatt, který obsadil pěkné 3.místo. Jan Řehák bohužel musel svůj zápas o postup do semifinále po vyhraném setu vzdát pro zranění. Kompletní výsledky ZDE.
Adriana Kovářová, Daniel Kolář, Tomáš Hájek a Filip Sejkora se zúčastnili turnaje staršího žactva ve Vysokém Mýtě. Nejlépe si vedla Adriana Kovářová. Ve dvouhře prohrála v 2. kole s první nasazenou Dunajovou. Vše si vynahradila se svou spoluhráčkou Maršálkovou z Letovic ve čtyřhře, kterou vyhrály. Gratulujeme! Výsledky chlapců ZDE. Výsledky děvčat ZDE.


 

29.6.2012 se v našem areálu konal 1.ročník tenisového turnaje ve čtyřhře ČSOB CUP 2012. Tento turnaj je určen pro klienty ČSOB. Organizátory této akce byli pan Milan Tomeš, ředitel pobočky ČSOB a.s., pobočka Česká Třebová a pan Tomáš Šafařík, obchodní manažer ČSOB leasing a.s., pobočka Česká Třebová. Turnaje se zúčastnilo 32 hráčů (16 párů), kteří byli rozděleni do čtyřech skupin. Z každé skupiny dva nejlepší páry postoupily do finalové osmičky, kde se již hrálo vyřazovacím způsobem. Celkovými vítězi se stal pár Stránský-Krsička, kteří ve vyrovnaném finále zvítězili nad dvojicí Kopecký-Horálek 6/5. Podle ohlasů hráčů i organizátorů se turnaj vydařil, jak po sportovní, tak společenské stránce. Předběžně jsme se s organizátory dohodli již na příští rok, kdy by se hrál 2.ročník ČSOB CUPU. Více fotografií z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.


 

30.5-25.6.2012 v tomto období se konal nábor dětí ve věku 4-7let. Nábor obsahoval 7 výukových lekcí dvakrát týdně po 1 hodině. Máme radost, že o nábor byl velký zájem a děti se po prázdninové přestávce stanou členy TK Česká Třebová a budou zařazeni do pravidelných klubových tréninků. Náborový leták ZDE.


 

23.-24.6.2012 tento víkend byl pro třebovský mládežnický tenis velmi důležitý, neboť se hrálo poslední kolo soutěží smíšených družstev. Před tímto posledním kolem jsme již měli jistotu, že družstvo starších žáků se v nejvyšší soutěži udrží, což potvrdilo ještě sobotním vítězstvím nad TC Dvůr Králové. Družstvo mladších žáků si již také zajistilo postup z Pardubického přeboru do nejvyšší soutěže, když zvítězilo zcela jednoznačně ve všech utkáních s impozantním skóre 59:4. Všichni jsme věřili, že i družstvo dorostu v posledním rozhodujícím utkání vybojuje účast v nejvyšší soutěži i pro příští sezónu, i když větším favoritem bylo družstvo soupeřů z TC Nové Město n. Metují. Děvčata podle předpokladů zajistila 3 body (2x dvouhra, 1 čtyřhra), bohužel u chlapců zvítězil pouze Jakub Řehák. K celkovému vítězství jsme potřebovali vyhrát jednu ze dvou chlapeckých čtyřher. To se nakonec podařilo po velmi dobrém a bojovném výkonu bratrům Blažkovým. Vítězství 5:4 zajistilo i družstvu dorostu účast v nejvyšší soutěži v příštím roce.
Nejvyšší soutěž se hraje pod názvem JUNIOR TOUR - O putovní pohár prezidenta ČTS. V každé věkové kategorii startuje osm nejlepších družstev z Východočeské oblasti (Pardubický + Královéhradecký kraj), vítěz již postupuje přímo na MČR. Ve východočeské oblasti je registrováno 128 klubů !!! Je velkým úspěchem, že náš klub bude mít v nejvyšší soutěži zastoupení ve všech třech věkových kategoriích. Pouze další tři kluby se můžou pochlubit stejným úspěchem. Jsou to spolu s TK Česká Třebová, Tenis-centrum DTJ Hradec Králové, TC Dvůr Králové a TK Pernštýn Pardubice. Nedělní odpoledne bylo pro náš klub opravdu radostné a nechyběl velmi dobrý dort ve tvaru tenisové rakety a samozřejmě dětské i dospělácké šampaňské. Dobrou práci s mládeží v našem klubu podtrhuje 2. místo ve skupině našeho družstva babytenisu a pěkné 3.místo ve skupině našich minitenistů. Všem hráčům děkujeme za reprezentaci klubu a přejeme hodně úspěchů na turnajích jednotlivců.
V neděli dopoledne byla také přítomna Kabelová televize. Krátkou reportáž, která byla odvysílána na OIK se můžete podívat ZDE. Na fotografie (J.Rybka) z víkendových domácích utkání a následných oslav se můžete podívat ZDE. Na konečné umístění všech našich družstev se můžete podívat níže pod fotografiemi.
 

1.5.-24.6.2012 - MISTROVSKÉ SOUTĚŽE SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV
V tomto období je tenisová sezóna vyhrazena soutěžím smíšených družstev. Aktuální výsledky utkání, průběžné tabulky a soupisky našich týmů můžete sledovat když kliknete níže na příslušné družstvo:
Dospělí A             Dospělí B               Dorost A             Dorost B              Starší žactvo A            Starší žactvo B        Starší žactvo C               Mladší žactvo             Baby A                  Baby B                        Mini                Senioři

Na fotografie (L.Beran) z některých utkání se můžete podívat níže kliknutím na příslušné odkazy
5.- 6.5. 2012 domácí utkání ZDE
13.5. 2012 veteráni v Jevíčku ZDE
26.- 27.5. 2012 domácí utkání ZDE
2.6. 2012 domácí utkání ZDE


 

9.-12.6.2012 jsme byli pořadateli oblastních přeborů starších žáků, kterého se zúčastnilo 48 hráčů z Pardubického a Královehradeckého kraje. Vítězem se stal Daniel Rabas z LTC Pardubice, který ve finále zvítězil nad Zdeňkem Pustějovským 6/4, 6/2. Na 3.místě skončili Daniel Janko z TK Pernštýn Pardubice a Kryštof Kužela z LTC Pardubice. Všichni čtyři si tímto zajistili postup na MČR starších žáků. Vítězi ve čtyřhře se stali Daniel Janko a Marek Rous (Třebechovice p. Orebem), kteří ve finále vyhráli nad dvojicí Daniel Rabas - Zdeněk Pustějovský 7/6(5), 6/2. Z domácích hráčů se přeborů zúčastnili: Martin Blažek, Adam Cihlář, Lukáš Nekvinda, Tomáš Hájek a Filip Sejkora. Jak se našim hráčům dařilo a na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.

 1.Rabas, 2.Pustějovský, 3.Kužela,Janko  1.Rous-Janko, 2.Rabas-Pustějovský, 3.Vágner-Kužela, Kuthan-Mazáč    
 Více fotografií (L.Beran) z oblastních přeborů starších žáků si můžete prohlédnout ZDE.

 

9.-11.6.2011 v tomto termínu se konaly také oblastní přebory mužů na kurtech LTC Pardubice. Vynikajicího výsledku dosáhl náš hráč Alan Brusenbauch, který se stal celkovým vítězem ve dvouhře, když ve finále zvítězil nad Petrem Makrlíkem z TCV Pardubice 6/2, 6/1. Ve čtyřhře spolu s Petrem Makrlíkem zvítězili ve finále nad dvojicí Bezdíček-Zelený 7/5, 3/6, 1/0(8). Gratulujeme!!! Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.


 

19.-21.5.2012 v tomto termínu se konaly oblastní přebory jednotlivců v kategoriích mladšího žactva a dorostu. Z našich hráčů se zůčastnili turnaje mladších žáků Lukáš Nekvinda a Jan Glatt. Lukáš Nekvinda ve dvouhře prohrál ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Unzeitigem. Ve čtyřhře se svým spoluhráčem Schlosserem obsadili pěkné 2.místo. Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.

V kategorii dorostenek se přeborů zúčastnila Nikola Franková, která se probojovala do čtvrtfinále, kde bohužel ve třetím setu musela zápas skrečovat z důvodu zranění kotníku. Velká škoda, protože Nikola patří určitě mezi nejlepší dorostenky v kraji. Díky zranění, možná i nepříznivému losu Nikola ztratila možnost účasti na MČR, tradiční Pardubické juniorce. Kompletní výsledky ZDE. Nikole přejeme hlavně brzké uzdravení. Určitě nám bude citelně chybět v soutěžích družstev, kde jak v dorostu, tak dospělých patří k oporám týmu.

 


 

28.4.2012 se na našich kurtech konal tradiční tenisový turnaj ve dvouhře neregistrovaných hráčů SOLEA OPEN 2012. Turnaje se zúčastnilo 11 hráčů, kteří byli rozděleni do dvou skupin a čtyři nejlepší z každé skupiny postoupili do finalové osmičky, kde se již hrálo vyřazovacím způsobem. Celkovým vítězem se stal Martin Dlouhý, který ve finále zvítězil nad Leošem Jiřelem 7/6. Na třetím místě se společně umístili Pavel Sýkora a Pavel Kulhavý. Poděkování patří organizátorům Pavlu Sýkorovi a Jiřímu Petrážovi a hlavně řediteli SOLEA CZ Leoši Jiřelemu za podporu tohoto turnaje. Více fotografií z turnaje (L.Beran) ZDE.


 

28.-29.4.2012 v tomto termínu se konaly meziokresní přebory staršího žactva a dospělých. V kategorii mužů se přeborů ve Vysokém Mýtě zúčastnili z našich hráčů Alan Brusenbauch, Petr Kašpar a Michael Fiedler. Výborného výsledku dosáhl Alan Brusenbauch, když zvítězil jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře ( s Petrem Makrlíkem-TCV Pardubice). Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.

Na meziokresních přeborech starších žákyň v Chocni dosáhla pěkného výsledku Aneta Čejková, která se probojoval až do finále a obsadila celkově 2.místo. Gratulujeme! Na pěkném třetím místě skončila ještě mladší žákyně Aneta Francová (TK Ústí nad Orlicí), která nyní trénuje v našem klubu. Kompletní výsledky ZDE.


 

21.-22.4.2012 jsme byli pověřeni uspořádáním Meziokresních přeborů Pardubického kraje v kategorii mladších žákyň. Turnaje sezúčastnilo 13 děvčat. Vítězkou se stala Aneta Francová z TK Ústí nad Orlicí, která ve finále zvítězila nad domácí Adrianou Kovářovou. Ve čtyřhře společně Aneta s Adrianou zvítězily ve finále nad dvojicí E.Pečenková - H.Bezdíčková z DTK Skuteč. Oběma děvčatům gratulujeme! Aneta od jara trénuje v našem klubu a věříme, že její přítomnost bude pro obě strany přínosem. Kompletní výsledky ZDE.

   1. A.Francová, 2. A.Kovářová           3. E.Pečenková, G.Dipoldová    2. E.Pečenková-H.Bezdíčková, 1. A.Francová-A.Kovářová

V tomto termínu se konaly také Meziokresní přebory mladších žáků v Ústí nad Orlicí a dorostu v Pardubicích. Přeborů mladších žáků se z našich hráčů zúčastnili: Lukáš Nekvinda, Jaroslav Jireček, Daniel Kolář, Jan Řehák a Jan Glatt. Nejúspěšnějším z našich byl Lukáš Nekvinda, který ve dvouhře obsadil 3.místo a ve čtyřhře spolu se svým spoluhráčem B.Hájkem 2.místo. Pěkné 3.místo obsadili ve čtyřhře Jaroslav Jireček a Jan Glatt. Všem medailistům gratulujeme! Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.
Přeborů dorostenců se zúčastnili Patrik Šotola a Adam Cihlář. Výsledky ZDE. Přeborů dorostenek Aneta Čejková, která jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře obsadila 3.místo. Výsledky ZDE.


 

14.4.2012 byl stanoven termín pro demontáž haly. Předpověď počasí byla špatná, takže jsme měli obavu zda vůbec budeme moc halu "bourat". Naštěstí se předpověď nenaplnila a počasí nám přálo. Díky dostatečnému počtu brigádníků a dlouholeté zkušenosti bylo ve 13.00 hotovo. Odměnou byl tradiční guláš. Všem, kteří se demontáže zúčastnili děkujeme za pomoc a doufáme, že na podzim nám opět pomůžou s montáží. Speciální poděkování M. Řehákovi, J. Petrážovi, J. Hošpesovi, T. Blažkovi a J. Rybkovi za úpravu kurtů 1 a 2 "pod halou", které se věnovali celé sobotní odpoledne a nedělní dopoledne. Na fotografie ze soboty se můžete podívat ZDE.


 

31.3.-1.4.2012 jsme uspořádali poslední turnaj letošní halové sezóny, kterým byl turnaj mladších žákyň. Turnaj byl bohužel trochu znehodnocen malou účastí, protože se zúčastnilo pouze 8 hráček. Ve finále se utkaly dvě domácí hráčky. Po vyrovnaném boji nakonec zvítězila Adriana Kovářová nad Martou Svatošovou. Čtyřhra se pro malý počet přihlášených nehrála. Výsledky ZDE.


 

24.3.2012 jsme byli pořadateli turnaje kategorie baby. Turnaje se zúčastnilo 10 chlapců a 11 děvčat. Vítězem v kategorii chlapců se stal Petr Ptáček, který ve finále zvítězil nad Petrem Julišem 4/2. Z našich hráčů se zúčastnili Jáchym Typl, Martin Švub a Jan Šrajer. Nejlepšího umístění dosáhl Jáchym Typl, který prohrál jen těsně v boji o 3. místo s Bohumilem Bezdíčkem 3/4, ale všichni domácí hráči příkladně bojovali a podali velmi dobré výkony. V kategorii děvčat zvítězila ve finále Tereza Krahulíková nad Kamilou Šafránkovou po boji 4/3, když rozhodující tiebreak skončil 19:17. Z našich děvčat se turnaje zúčastnila Lucie Blažková, která po velmi dobrých výkonech obsadila pěkné 3. místo. Kompletní výsledky obou kategorií ZDE. Více fotografií z turnaje ZDE.

24.-25.3.2012 se konal turnaj mladších žáků v Poličce, kterého se zúčastnil Lukáš Nekvinda. Ve dvouhře se Lukáš probojoval do semifinále a ve čtyřhře spolu se svým spoluhráčem Jílkem zvítězili. Gratulujeme! Turnaje se z našich hráčů zúčastnil také Jan Glatt, který po vítězství v prvním kole prohrál v kole druhém. Výsledky ZDE.

Turnaje mladších žákyň v Hradci Králové se zúčastnily naše hráčky Marta Svatošová a Adriana Kovářová. Marta se umístila na pěkném 3. místě, Adriana tentokrát nestačila ve čtvrtfinále na vítězku turnaje Anetu Francovou. Obě naše hráčky se ve čtyřhře probojovaly až do finále, kde podlehly páru Francová-Kočí. Výsledky ZDE.

Silně obsazeného turnaje starších žáků kategorie "B" se zúčastnili naši hráči Martin Blažek a Adam Cihlář. Jak se jim dařilo se můžete podívat ZDE.

Turnaj starších žákyň kategorie "B" se konal v Litomyšli a z našeho klubu se ho zúčastnila Aneta Čejková, která po velmi dobrém výkoně v prvním kole, prohrála v kole druhém ve třech setech s pozdější vítězkou turnaje Mikulenkovou. Ve čtyřhře se Aneta se svou spoluhráčkou Josefovou probojovala do semifinále. Výsledky ZDE.

 

 


 

17.-18.3.2012 jsme byli pořadateli turnaje mladších žáků, kterého se zúčastnilo 15 chlapců. Vítězem dvouhry se stal Richard Bálint (TK AGROFERT Prostějov), který ve finále zvítězil nad Štěpánem Štencelem (VD Start Ostrava). Vítězem čtyřhry se stal pár Filip Kolář (TK Náchod) - Štěpán Štencel. Z domácích se zúčastnil Jaroslav Jireček, který prohrál v 1.kole s vítězem turnaje Bálintem. Výsledky ZDE.

V tomto termínu se konal turnaj staršího žactva v Chocni. V kategorii chlapců startovali naši hráči Martin Blažek a Adam Cihlář. Utkali se spolu v semifinále. Tentokrát byl úspěšnější Martin, který vrátil Adamovi poslední porážku z domácího turnaje. Ve finále Martin Blažek prohrál s Petrem Musilem (TK AGROFERT Prostějov). Společně Martin s Adamem zvítězili ve čtyřhře, když ve finále zvítězili nad párem P.Musil-A.Karlík (LTC Vysoké Mýto). Gratulujeme! Kompletní výsledky ZDE.
V kategorii děvčat startovala z našich děvčat Nicol Horáková, která po vítězství v 1.kole prohrála v kole druhém. Výsledky ZDE.


 

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dne 11. března 2012 zemřel po krátké těžké nemoci ve věku nedožitých 69 let Vlastimil Jansa, který byl v minulosti obětavým tenisovým funkcionářem, vedoucím mládežnických družstev a v letech 1994-1995 předsedou tehdejšího tenisového oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová. K tenisu se vrátil po letech díky svým vnukům, které ještě nedávno pravidelně doprovázel na tréninky. Smuteční oznámení ZDE.


 

10.-11.3.2012 se v naší hale konal turnaj dorostenců, kterého se zúčastnilo 13 hráčů. Ve dvouhře zvítězil Sokratis Kalagasidis z VSK VŠB-TU Ostrava, který ve finále zvítězil nad Davidem Stroupkem z TK Precolor Plus Přerov. V čtyřhře zvítězili Kalagasidis se Stroupkem nad T.Zářeckým (TK Ústí nad Orlicí) s J.Tilšerem (TK Pernštýn Pardubice). Z domácích hráčů se turnaje zúčastnili Tomáš Mareška, Patrik Šotola a Martin Blažek. Všichni zvítězili v prvním kole, ale v kole druhém  již na své soupeře nestačili. Výsledky ZDE.

10.3.2012 se konal v Chocni turnaj babytenistů, kterého se zúčastnilo 17 dětí, z toho 4 z našeho klubu. V poli startujících se "naši" opět neztratili. V kategorii chlapců obsadil Martin Švub výborné 2.místo, Jáchym Typl 3.místo a Jan Šrajer 6.místo, v kategori děvčat obsadila Lucie Blažková 5.místo.

Více fotografií (M.Švub st.) z turnaje si můžete prohlédnout ZDE.

10.3.2012 se konal Ples sportovců, jehož byl náš klub již po šestnácté pořadatelem. Tato akce se letos obzvlášť vydařila o čemž svědčí ohlasy hostů. Již nyní všechny zveme na 17.ročník, který se bude konat 2.března 2013. Všem, kteří se podíleli na přípravě plesu a všem sponzorům a příznivcům tenisu, kteří nám věnovali věcné ceny do tomboly moc děkujeme!


 

4.-5.3.2012 jsme byli pořadateli turnaje mladších žáků, kterého se zúčastnilo 17 chlapců. Vítězem ve dvouhře se stal náš hráč Lukáš Nekvinda, který ve finále zvítězil nad Filipem Hudetzem (TOSK Žamberk). Lukášovi již k druhému letošnímu turnajovému vítězství gratulujeme! Také ve čtyřhře Lukáš Nekvinda se svým spoluhráčem Jakubem Ponkou (TK Kvasiny) zvítězili, když ve finále zvítězili nad dvojicí Jaroslav Vacek TCV Pardubice)-Filip Hudetz.  Z domácích hráčů se turnaje zúčastnili ještě Jaroslav Jireček a Jan Řehák. Jak se jim dařilo a na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.

1. L.Nekvinda, 2. F.Hudetz      3. J.Vacek, D.Neugebauer       1. L.Nekvinda-J.Ponka, 2. J.Vacek-F.Hudetz


 

25.-26.2.2012 byl náš klub pořadatelem turnaje starších žáků, kterého se zúčastnilo 12 chlapců. Vítězem ve dvouhře se stal Lukáš Kuthan z LTC Pardubice, který ve finále porazil našeho hráče Adama Cihláře. Ten v semifinále zvítězil nad dalším domácím zástupcem Martinem Blažkem. Turnaje se z domácích zúčastnil ještě mladší žák Lukáš Nekvinda, který v této kategorii získává teprve zkušenosti Ve čtyřhře zvítězili Martin Blažek-Lukáš Kuthan nad dvojicí Adam Cihlář-Mario Slamka(Rožnovský tenisový klub). Kompletní výsledky ZDE.

 2. A.Cihlář, 1. L.Kuthan            3. M.Blažek, D.Jedlička          1. M.Blažek-L.Kuthan, 2.M.Slamka-A.Cihlář

V tomto termínu se konal také turnaj mladšího žactva v Chocni. V kategorii děvčat ve dvouhře zvítězila (letos v hale již 5x) naše hráčka Adriana Kovářová, která ve finále zvítězila nad Veronikou Kulhavou s TOSK Žamberk. Gratulujeme! Další naše hráčka Marta Svatošová po vítězství v prvním kole (již po několikáté v této sezóně) prohrála po vyrovnaném boji s Adrianou. Obě naše děvčata obsadila ve čtyřhře druhé místo, když (také již letos po několikáté) prohrály ve finále v rozhodujícím supertiebreaku s dvojicí Ducháčková-Kulhavá. Výsledky ZDE. V kategorii chlapců se turnaje zúčastnil náš hráč Jaroslav Jireček, který po vítězství v prvním kole prohrál s vítězem turnaje Jiřím Unzeitigem(TK Choceň). Ve čtyřhře Jarda se svým spoluhráčem Ponkou(TK Kvasiny) obsadil 2.místo. Výsledky ZDE.

Turnaje starších žákyň v Hradci Králové se zúčastnila Aneta Čejková, která ve dvouhře prohrála ve čtvrtfinále s finalistkou Pražákovou. Lépe se jí dařilo ve čtyřhře, kde se svou spoluhráčkou Josefou zvítězily. Gratulujeme! Výsledky ZDE.

 


 

18.-20.2.2012 jsme měli být pořadateli turnaje žen kategorie B. Turnaj byl zrušen z důvodu sněhové kalamity.


 

 11.-14.2.2012 jsme byli pořadateli turnaje dorostenek kategorie B, kterého se zúčastnilo 22 hráček. Vítězkou ve dvouhře se stala Hana Pektorová z TK Precolor Přerov, která ve finále zvítězila nad Hanou Uhrovou z JOPI TC Brno 6/2, 6/4. Ve čtyřhře zvítězil pár Uhrová-Kvapilová (TK Agrofert Prostějov), nad dvojicí Novotná-Buřičová (LTC Pardubice-Tenis Nová Paka) 2/5 scr., když Novotná s Buřičovou, při jednoznačném vedení, musely bohužel vzdát z důvodu zranění Karolíny Novotné. Turnaje se z našich hráček zúčastnila Aneta Čejková, která prohrála v prvním kole a Nikola Franková, která prohrála ve čtvrtfinále. Kompletní výsledky ZDE.

11.-13.2.2012 se zúčastnil turnaje mladších žáků ve Vysokém Mýtě Lukáš Nekvinda. Dosáhl výborného výsledku, když zvítězil jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Gratulujeme! Ve finále dvouhry zvítězil nad Lukášem Peterkou (TK Choceň) 7/5, 6/0. Právě s Peterkou Lukáš zvítězil ve finále čtyřhry nad  dvojicí Ponka-Janeček (TK Kvasiny-LTC Kolín) 6/4, 6/4. Kompletní výsledky ZDE.

11.2.2012 se konal v Žamberku turnaj v Babytenisu, kde měl náš klub početné zastoupení. Turnaje se zúčastnili Lucie Blažková, Jáchym Typl, Martin Švub a Jan Šrajer. Naši nejmladší se mezi startujícími určitě neztratili a všichni postoupili ze základních skupin. Kompletní výsledky ZDE. Další foto (M. Švub st.) ZDE.
 
       Lucie Blažková                Jáchym Typl                   Martin Švub                      Jan Šrajer


 

4.-6.2.2012 jsme byli pořadateli turnaje mladších žákyň, kterého se zúčastnilo 16 děvčat. Vítězkou ve dvouhře se stala k naší velké radosti domácí Adriana Kovářová, která ve finále zvítězila nad první nasazenou hráčkou Nicol Maršálkovou (Sokol Letovice). Pro Adrianu je to v letošní halové sezóně již čtvrté turnajové vítězství. Gratulujeme! Další domácí hráčka Marta Svatošová prohrála již v prvním kole. Bohužel zatím nedokáže na turnajích "prodat" to co umí v tréninku, ale určitě patří stejně jako Adriana k našim nadějím do budoucna. Ve čtyřhře zvítězily Francová-Ducháčková (obě TK Ústí nad Orlicí), které ve finále porazily domácí pár Kovářová-Svatošová. Výsledky ZDE.

    2.Maršálková, 1.Kovářová                 3.Andrlová, Francová               2.Kovářová-Svatošová, 1.Francová-Ducháčková

Ve dnech 4.-6.2.2012 se konaly v Poličce oblastní přebor dorostenek, kterého se zúčastnilo 24 dorostenek. Výborného výsledku dosáhla naše hráčka Nikola Franková, která se probojovala až do semifinále. Gratulujeme! Nikola je velmi talentovaná hráčka, která  ještě pořád nedokáže v zápasech "prodat" to co umí. Hlavním důvodem je, že zatím neumí ovládat své emoce při utkání. Výsledky ZDE.


 

28.-30.1.2012 byl náš klub pověřen uspořádáním oblastních přeborů starších žáků, kterého se zúčastnilo 22 chlapců. Vítězem ve dvouhře se stal Zdeněk Pustějovský z LTC Pardubice, který ve finále zvítězil nad Danielem Jankem z TK Pernštýn Pardubice. Vítězem čtyřhry se stali Pustějovský-Vágner (TC Dvůr Králové), kteří ve finále zvítězili nad Mazáč - Kuthan (TK Náchod -  LTC Pardubice). Z domácích hráčů postoupil do čtvrtfinále Martin Blažek, který o postup do semifinále prohrál s pozdějším vítězem Pustějovským. Další domácí hráč Adam Cihlář prohrál ve třech setech o postup do čtvrtfinále. Kompletní výsledky ZDE.

2.Janko, 1.Pustějovský          4.Váša, 3.Rous       čtyřhra: 2.Kuthan-Mazáč, 1.Pustějovský-Vágner               ceny pro medailisty

V tomto termínu se turnaje mladších žákyň ve Vysokém Mýtě zúčastnila naše hráčka Marta Svatošová, která se ve dvouhře umístila na 3.místě a ve čtyřhře se svou spoluhráčkou Řezníčkovou z LTC Vysoké Mýto obsadily 2.místo. Výsledky ZDE.

Na turnaji mladších žáků v Žamberku obsadil Lukáš Nekvinda 3.místo ve dvouhře a se svým spoluhráčem Unzeitigem (TK Choceň) 1.místo ve čtyřhře. Gratulujeme! Z našich hráčů se zůčastnili ještě Jaroslav Jireček a Jan Glatt, kteří po vítězství v 1.kole prohráli ve 2.kole a Jan Řehák, který nepřešel přes 1.kolo. Výsledky ZDE.

Turnaje v Litomyšli se zúčastnili také naši babytenisté. V kategorii chlapců se celkovým vítězem stal náš hráč Jáchym Typl. Gratulujeme! Mezi 12 hráči skončil ještě na 7.místě Martin Švub. V kategorii děvčat, které se zúčastnilo také 12 hráček, skončila na pěkném 3.místě naše Lucie Blažková. Kompletní výsledky a fotografie z turnaje ZDE.

 


 

21.-22.1.2012 se v naší hale konal turnaj dorostenek, kterého se zúčastnilo 17 děvčat. Vítězkou ve dvouhře se stala Karolína Novotná z LTC Pardubice, která ve finále zvítězila nad Hanou Kvapilovou z TK Agrofert Prostějov. Z domácích hráček se zúčastnila Aneta Čejková, která prohrála v prvním kole, a Nikola Franková, která se probojovala až do semifinále, kde prohrála po boji v rozhodujícím supertiebreaku. Vítězkami ve čtyřhře se staly Karolína Novotná a Nikola Franková, které ve finále porazily pár Hana Kvapilová a Hana Bezdíčková (TK Ústí nad Orlicí). Kompletní výsledky ZDE.

V tomto termínu se konal turnaj mladších žákyň v Litomyšli. Vítězkou turnaje se stala naše hráčka Adriana Kovářová. Je to již její třetí turnajové vítězství v letošní halové sezóně. Gratulujeme! Další naší hráčce Martě Svatošové se bohužel nepodařilo přejít 1.kolo. Výsledky ZDE.

Na turnaji v Poličce se turnaje mladších žáků zúčastnil Lukáš Nekvinda, který ve dvouhře obsadil 3.místo a ve čtyřhře se svým spoluhráčem Brücknerem 2.místo. Dalším naším hráčem na turnaji byl Jaroslav Jireček, který po vítězství v 1.kole prohrál v kole druhém. Výsledky ZDE.


 

14.-16.1.2012 jsme byli pořadateli turnaje dorostenců, kterého se zúčastnilo 24 hráčů. Vítězem dvouhry se stal Jan Tilšer (TK Pernštýn Pardubice), který ve finále zvítězil nad Lubošem Šilarem (TK Ústí nad Orlicí). Vítězi ve čtyřhře se stali Luboš Šilar - Jan Ducháč (TK Ústí nad Orlicí, TENIS CENTRUM HK), kteří ve finále zvítězili nad dvojicí Tomáš Zářecký - Tomáš Blažek (TK Ústí nad Orlicí, TK Česká Třebová). Turnaje se zúčastnilo pět našich hráčů, ale nikdo z nich bohužel neprošel druhým kolem. Nejlepším výsledkem tedy je finálová účast Tomáše Blažka ve čtyřhře. Kompletní výsledky ZDE.

V tomto termínu se konaly v Hradci Králové oblastní přebory, kterých se zúčastnili naši hráči Lukáš Nekvinda, Adriana Kovářová a Marta Svatošová. Jak se jim na přeborech dařilo se můžete podívat ZDE a ZDE.


 

7.-8.1. 2012 jsme byli pořadateli turnaje starších žákyň, kterého se zúčastnilo 12 děvčat. Vítězkou dvouhry se stala Linda Kalivodová z TC Litomyšl, která ve finále porazila Adélu Wasserbauerovou z TK Hlinsko. Na třetím místě se umístila domácí Aneta Čejková. Ve čtyřhře Aneta Čejková zvítězila spolu se svou spoluhráčkou Adélou Wasserbauerovou nad dvojicí Kalivodová - Dunajová. Gratulujeme! Turnaje se zúčastnily ještě další tři domácí hráčky: Kristýna Páclová, Klára Mikysková a Nikol Horáková. Jak se jim dařilo se můžete podívat ZDE.

Na turnaji starších žáků v Poličce, kterého se zúčastnilo 20 hráčů se dařilo Adamovi Cihlářovi, který jak ve dvouhře, tak se svým spoluhráčem Diblíkem ve čtyřhře obsadil druhé místo. Gratulujeme! Výsledky ZDE.